Oyuncularımız milli takımda ne yaptı?

Kadromuzda yer alan on futbolcu Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Serdar Aziz, Younes Belhanda, Garry Rodrigues, Eren Derdiyok, Fernando Muslera, Martin Linnes, Sofiane Feghouli ve Badou Ndiaye liglere verilen milli arada ülkelerinin milli takımlarına davet edilmişti. Bu futbolculardan Serdar Aziz ve Tolga Ciğerci sakatlıkları sebebiyle milli takımımızda forma şansı bulamadı. FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında oynanılan karşılaşmalarda Galatasaraylı oyuncuların performansları şu şekilde..

SELÇUK İNAN 
Milli takımımızın sahasında İzlanda'ya 3-0 mağlup olarak Dünya Kupası şansını kaybettiği maçta forma şansı bulamayan Selçuk, milli takımımızın I grubunun son maçında deplasmanda Finlandiya ile 2-2 berabere kaldığı maça ilk 11'de başladı. 85 dakika sahada kalan Selçuk, başarılı bir performansa imza attı. Cenk Tosun'un attığı ilk golde asisti yapan isim olan Selçuk, hiç top kaybetmediği maçta, %97 pas isabet oranıyla mücadele etti. Bunun yanı sıra girdiği 11 ikili mücadelenin 7'sini kazanan Selçuk, Okay Yokuşlu ve Cenk Tosun(7) ile beraber sahanın en çok ikili mücadele kazanan ismi oldu. 4 de top çalan başarılı futbolcu, bu alanda da sahanın en iyisiydi. 

YOUNES BELHANDA
Ülkesi Fas'ın, Dünya Kupası 2018 Elemeleri kapsamında Gabon'u sahasında 3-0 mağlup ettiği karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Belhanda, 90 dakika sahada kaldı. Maç boyunca 110 kez topla buluşan Belhanda, maçın en çok topla buluşan ismi olurken, %88 pas isabet oranıyla oynadı. 1 kilit pas atıp, 1 çalım atan Belhanda, kazandığı 9 ikili mücadele ile sahanın en çok ikili mücadele kazanan ismi oldu. Bunun yanında 2 hava topu kazanan Belhanda, 4 de top çaldı. Ülkesinin Güney Kore ile yaptığı hazırlık maçına da ilk 11'de başlayan başarılı futbolcu, Fas'ın 3-1 kazandığı maçta 63 dakika sahada kaldı.

GARRY RODRİGUES 
Ülkesi Yeşil Burun Adaları'nın, Ndiaye'li Senegal'e 2-0 mağlup olduğu karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Rodrigues, 78 dakika sahada kaldı. Oyunda kaldığı süre içerisinde 27 kez topla buluşan Rodrigues, %75 pas isabet oranıyla oynadı. 4 ikili mücadele kazanan başarılı futbolcu, 1 de top çaldı. 

SOFIANE FEGHOULİ
Cezayir'in deplasmanda Kamerun'a 2-0 yenildiği maça ilk 11'de başlayan Sofiane Feghouli, 75 dakika sahada kaldı. Oyunda kaldığı süre içerisinde 44 kez topla buluşan Cezayirli yıldız, %87 pas isabet oranı yakaladı. Rakip ceza sahasına 7 orta yapan Feghouli, 5 kez ikili mücadele kazandı ve 2 de top çaldı.

BADOU NDİAYE
Ülkesi Senegal'in, deplasmanda Yeşil Burun Adaları'nı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Ndiaye, 63 dakika sahada kaldı. Oyunda kaldığı süre içerisinde 37 kez topla buluşan Ndiaye, 23 pas yaptı ve %65 pas isabet oranı yakaladı. 5 ikili mücadele kazana Badou, 1 kilit pas verirken, 1 hava topu kazandı ve 1 de top çaldı.

EREN DERDİYOK
İsviçre'nin sahasında Macaristan'ı 5-2 mağlup ettiği maçta, 85. dakikada oyuna giren Eren Derdiyok, oyunda kaldığı süre içerisinde 1 kez topla buluştu. Eren Derdiyok, İsviçre'nin deplasmanda Portekiz'e 2-0 mağlup olduğu maçta ise süre şansı bulamadı.

MARTİN LİNNES
Ülkesi Norveç'in, San Marino'yu deplasmanda 8-0 yendiği maça ilk 11'de başlayan Linnes, başarılı bir performansa imza attı. 90 dakika sahada kalan başarılı futbolcu, 1 gol attı ve 1 de kilit pas verdi. Maç boyunca 55 kez topla buluşan Linnes, 37 pas yaptı ve %78 pas isabet oranı sağladı. 4 ikili mücadele kazanan Linnes, 1 hava topu kazandı ve 1 de top çaldı. Norveç'in sahasında Kuzey İrlanda'yı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada 88.dakikada oyuna giren Linnes, 2 kez topla buluşup, 1 kilit pas verdi. 

FERNANDO MUSLERA
Uruguay'ın deplasmanda Venezuela ile 0-0 beraber kaldığı maçta kaleyi koruyan Muslera, bu maçta 3 önemli kurtarış yaparak, ülkesine 1 puanı kazandırdı. Uruguay'ın sahasında Bolivya'yı 4-2 mağlup ederek Dünya Kupasına katılmaya hak kazandığı maçta da kaleyi koruyan başarılı file bekçisi, bu maçta da 2 önemli kurtarış yaptı ve ülkesinin dünya kupasına katılmasında büyük pay sahibi oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0