ÖZEL | Göksenin Köksal: Galatasaray kaptanı olmak onur

Galatasaray Odeabank'ın kaptanı Göksenin Köksal düzenlenen medya gününde sitemize özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray kaptanı olmanın bir onur olduğunu belirten Göksenin, uzun yıllar Galatasaray'a hizmet etmek istediğini de belirtti. Göksenin Köksal'ın açıklamaları şu şekilde..

Bu sene hayalini gerçekleştirip, kaptan oldun. Nasıl hissediyorsun?
Küçüklükten beri hayalini kurduğum bir şey Galatasaray kaptanı olmak. Bu benim için bir onur. Neticede 26 yaşında Allah bana bunu nasip etti. 1 sene sözleşmem kalmıştı onu da uzattık. İnşallah yıllarca Galatasaray'a kaptan olarak hizmet ederim.

Hazırlık dönemi bizim için pek iyi geçmedi. Hala zaman ihtiyacımız olduğu gözüküyor. Sence lige ne kadar hazırız?
Ben milli takımdaydım, 2 haftadır takımla beraberim. Hazırlık döneminin evet çok iyi geçtiği söylenemez. Yani bu şekilde bir algı oluştu insanlarda ama bu kimseyi yanıltmasın. Çünkü biz mesela TÜBAD Turnavasında Antep'e de yenildik ama kendi seyircimiz önünde Antep'i yeneceğimizi düşünüyorum. Çok yeni bir takımız daha, yeni kurulan bir takım. Taraftarımızın gücünü yabancı oyuncularımızın da görmesiyle beraber çok daha iyi bir takım olacağız. Neticesinde de çok önemli başarılara imza atacağız.

Milli takımımızla Eurobasket 2017'de forma giydin. Aslında pek de istediği süreleri alamadın. Eurobasket hakkında neler söyleyebilirsin?
Eurobasket'te önemli olan milli takımın başarısı. Antrenörün verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Çok fazla süre alamadım ama iyi bir takımdık, iyi bir arkadaşlık vardı takımda. Sonunda İspanya'ya karşı oynadık. Şampiyon olamadılar fakat İspanya da baktığımızda Avrupa'nın en güçlü takımı diyebiliriz, neticesinde kaybettik. İyi bir arkadaşlık vardı en önemlisi oydu.

Takıma baktığımızda geçen seneden kalan seninle beraber sadece Ege ve Emir var. Yeni bir takımız ve takımdaki uyum nasıl?
Yeni bir takımız. Bu takımda uyumu, adaptasyonu, ayakta tutacak isimler Mehmet Yağmur, Ege, Emir, ben. Bu Türk oyuncuların takımı ayakta tutması lazım çünkü yeni bir takım. Bazı yabancılar daha henüz belki de nasıl bir camiaya, nasıl büyük bir kulübe geldiklerini bilmiyor olabilirler. Yanlış anlaşılmasın bunu iğnelemek için söylemiyorum. Tabi ki de kulüple ilgili bilgileri vardır ama  daha taraftarımızı görmedikleri için şu anda  herhangi bir kulübe transfer olduk gibi düşünüyor olabilirler. Bu da doğaldır. Ne zaman Sinan Erdem'de 15 bin kişiyi görecekler, o zaman anlayacaklar ne kadar büyük bir camiaya geldiklerini.

Sinan Erdem demişken, geçtiğimiz senelerde Abdi İpekçi'de maçlarımızı oynuyorduk ve gerçekten muhteşem bir atmosfer vardı. Bu sene Sinan Erdem'e geçtik, sence burada da o atmosferi yakalayabilir miyiz?
Burada da o atmosferi yakalayabiliriz. Burasının ambiyansı çok güzel. Tabi ki de Abdi İpekçi'nin çok büyük, çok güzel, unutulmayacak anıları var. Orada Avrupa Şampiyonu olduk, orada Euroleague'de TOP 8'e kaldık, büyük takımları yendik, tarih yazdık. Ama burası baktığımızda gerçekten ambiyans olarak belki de daha iyi olabilecek bir yer. İnşallah bu arada çok iyi bir sezon geçiririz. Zaten sonra da salonumuz yapılacak inşallah.

Son olarak taraftara mesajın var mı?
Taraftarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar zaten. Geçen sene kötü aldığımız sonuçlar olmasına rağmen hep bizle beraberlerdi. Bizim için gerçekten çok önemli taraftarımız, bizim sahadaki altıncı adamımız. Biz Eurocup şampiyonu olurken taraftarımızın bunda çok büyük bir gücü var. Neticesinde de bu sezonu iyi geçirmek istiyorsak sahanın içine, işin içine katmamız lazım. Sonuç ne olursa olsun bizi zaten yalnız bırakmıyorlar. Her zaman yanımızda olsunlar, biz onlar sayesinde varız. Onlar olduğu sürece de her takımı yenebilecek güçteyiz.

***
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Röportaj: Can Bedel
Düzenleme: Can Bedel

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0