Süper Lig: Belhanda'nın önemi..

Süper Lig'in 10.haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile karşılaştı. Rakibi karşısında sahadan 2-1 mağlup ayrılan takımımız ligdeki ilk yenilgisini alırken, liderliğini sürdürdü. Sofiane Feghouli ve Badou Ndiaye'nin kırmızı kart gördüğü karşılaşmada ev sahibi takımın golleri Dame N'doye ve Yusuf Yazıcı'dan gelirken, takımımızın tek sayısı Garry Rodrigues'ten geldi. 

Galatasaray'da her ne kadar eleştirilse de Belhanda'nın yokluğu çok büyük bir sorundu. Zira Galatasaray sezon boyunca kötü oynadığı topa hükmedemediği dönemde hücumda hep sorun yaşıyordu. Tudor'un oyun planında ise hücumda ana etmen Belhanda. Belhanda'nın yokluğunda farklı bir şeyler denemesini bekliyordum ancak Tudor, Belhanda yerine Selçuk ile başlamayı tercih etti. Bunun sancılı bir geçiş olacağını maç öncesinde herkes kestirebiliyordu. Selçuk ne Belhanda kadar atletik ne de Belhanda kadar oyuna hükmedebiliyor. Bu yoklukla maça başladı Galatasaray. Maçın ilk yarısı kör dövüşüne benzer bir şekilde geçti aslında. Olcay'ın Mariano'ya baskısı Galatasaray hücumlarının Trabzonspor'un kanayan yarası sol kenar savunmasını işlemesine bir engeldi. Başka bir engel ise Feghouli'nin, Belhanda'nın yokluğunda Gomis'e yakın olma çabasından dolayı fazlaca içeriye gömülmesinden kaynaklanıyordu. Trabzonspor ise daha çok Fernando'ya baskı getirerek Galatasaray'ı çıkartmama çabası içerisindeydi. Galatasaray bu baskıyı kırmayı başardı ancak ileride hücumcu anlamında eksik olması topun orada kalmasına engelliyordu. Gomis'in topu kaleden uzak alması Galatasaray'ın pozisyon üretmesine de engel oluyordu. İlk yarı bu kısırlıkta geçti Galatasaray adına..

Kırmızı kartın ardından yine değişiklik ile gelmesini bekledim ancak Tudor 1 puanın da yeterli olacağı kanısındaydı. Puan avantajı düşünüldüğünde pek de mantıksız bir fikir değildi ancak Galatasaray'ın duran top zaafı yeniden baş göstermeye başlamıştı bu maç ve ilk dakikadan itibaren Galatasaray'ın buradan gol yiyeceği beliegindi. Golden sonra Tudor birkaç dakika sonra Gomis-Eren, Selçuk-Garry değişikliği yaptı. Garry değişikliği ilk yarının başında yapılması taraftarıydım ve doğru bir karardı. Gomis değişikliğinin ise pek bir anlamı yoktu. Gomis topla kaleden ne kadar uzak buluşursa o kadar etkisizleşen bir oyuncu. Sorun Gomis'ten ziyade topu oraya taşıyamayan Galatasaray'daydı ancak Tudor, Gomis'in etkisiz kaanatindeydi. Bu değişikliklerde çözüm olmadı. Sorunlu Trabzonspor sol kenar savunmasına Mariano'ya önündeki kenar oyuncusu ile önlem alan Rıza Çalımbay, Olcay'ın atılmasından sonra Abdülkadir değişikliği ile oradaki önlemi arttırmaya devam etti. Trabzonspor golden sonra her ne kadar geriye yaslanmış olsa da Galatasaray net bir poziyon yakalamakta, rakibi çözme konusunda sorun yaşamaya devam etti. İkinci golden sonra ise Tolga-Yasin değişikliği yaptı Tudor ancak iş işten geçmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0