TFF'den devrim gibi karar!

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda Futbol Disiplin Talimatnamesi'nde revizyona gitti. Alınan karar doğrultusunda artık görüntülerden de ceza verilebilecek!

FDT’nin Disiplin Yargılaması ve Usul Hükümleri bölümündeki 75. maddesine 2. fıkra olarak yapılan eklemede, "Sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilebilir." ifadeleri yer aldı. Bu ifade öncesinde sadece hakemin - gözlemcinin veya temsilcinin raporunun yanı sıra oyuncunun "itiraf etmesi" halinde disiplin kuruluna oyuncuyu sevk edebilen ve cezai müeyyideleri uygulayabilen federasyon artık karşılaşmadaki dikkat çeken pozisyonlar (kırmızı kart, kavga, küfür vb.) üzerinden ceza uygulayabilecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0