Türk Telekom Stadyumu'nda koreografi var!

Spor Toto Süper Lig'e iyi bir giriş yaparak 8 haftada 22 puan toplayan Galatasaray, ligin 9. haftasında sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Derbi öncesinde takımın çalıştığı kadar taraftarlar da hummalı bir çalışma içerisinde. Yaptığı güzel koreografilerle dünyada adından söz ettiren Galatasaray taraftarı, Fenerbahçe maçı öncesinde de önemli bir koreografiye imza atacak.

Galatasaray taraftarı Türk Telekom Stadyumu'nda şu ana kadar Süper Lig'de oynanan maçlardan önce 8 kez koreografi yapmıştı. Galatasaray, koreografi yapılan bu 8 lig maçının 6'sını kazanmış ve 2'sini kaybetmişti. Bu yazımızda da daha önce yapılan koreografilere ve maçlara bakacağız..



GALATASARAY 1-2 FENERBAHÇE
Tarihimizin en kötü sezonlarından biri olan 2010-11 sezonunda oynanan bu karşılaşma Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan ilk derbiydi. Açıkcası beynimden silmeye çalıştığım tek derbi de diyebilirim. Birçok kez derbi kaybettik ancak açık ara en çok üzüldüğüm maç buydu. Klasik bir Galatasaray-Fenerbahçe maçı olmuştu. Yine oynayan taraf bizdik ve skoru da almıştık, 1-0 öne geçmiştik. Ancak ikinci yarıda yenen 2 gol mağlubiyeti getirdi ve bu  koreografi  de yenilgiden dolayı hakettiği değeri göremedi. Yanlış hatırlamıyorsam bu koreografi Türkiye'de bütün tribünlerin katılımıyla gerçekleşen ilk koreografiydi.  O maçta önemli bir olay daha yaşanmış ve Galatasaray taraftarı bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekorunu kırmıştı. (131.76 dB)



GALATASARAY 3-1 FENERBAHÇE
2011-2012 sezonunda yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray, taraftarıyla kenetlenmişti. Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, rakibini sahada adeta boğmuştu. Normal şartlarda çok farklı bir skorla bitebilecek olan karşılaşma Eboue, Elmander ve Melo'nun attığı gollerle 3-1 üstünlüğümüz ile bitmişti. Maç öncesi yapılan bu güzel koreografi ise uzun süre hafızalardan çıkmamıştı. Uzun süre sonra Fenerbahçe'yi mağlup etmiştik ancak kazanmamıza rağmen maçın ardından arkadaşlarla konuşurken içimizde biraz acı da vardı çünkü dediğim gibi şu maçın hakkı 3-1 değil, çok daha farklı bir skordu.



GALATASARAY 3-2 BEŞİKTAŞ
2011-12 sezonunda şampiyonluğa koşan Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı Elmander'in son dakikada attığı golle 3-2 mağlup ederek önemli bir avantaj yakalamıştı. Maç öncesinde Fatih Terim'in de katılımıyla gerçekleşen koreografi, Türkiye'de yapılan ilk 3 boyutlu koreografiydi. Hedefin Şampiyonlar Ligi olarak gösterirdiği koreografi Galatasaray'ın ve taraftarının vizyonunu ve kuruluş felsefesini bir kez daha hatırlatmıştı. 



GALATASARAY 1-2 FENERBAHÇE
2011-12 sezonunda uygulanan Süper Final'de, Galatasaray adeta Şampiyonluk maçına çıkmıştı. Normal sezonu ezici bir üstünlük ile 9 puan fark atarak bitiren Galatasaray, Süper Final'e kurallar gereği 5 puan önde başlamıştı. Bu maçı kazanarak şampiyonluk için büyük bir adım atmak isten Galatasaray, istediği sonuca ulaşamamış ancak bu sonuç 12 Mayıs 2012 gibi enfes bir günün yaşanmasına vesile olmuştu. Galatasaray'ın ezici üstünlüğüyle geçen ancak bitirici vuruş konusunda beceriksizliğin yaşandığı bu maçta takımımız, Stoch'un golüne engel olamayınca sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Maç öncesinde yapılan bu güzel ve anlamlı koreografi ise unutulmaz arasında kendine yer bulacaktı. Kadıköy'de şampiyonluğu işaret eden bu koreografi, 12 Mayıs 2012'de gerçek olacaktı ve o dönem teknik direktörlüğümüzü yapan İmparator Fatih Terim, şampiyonluk kutlamalarında bu koreografiyle ilgili; ''Bu arada ultrAslan'ı yaptığı ve haklı çıktığı güzel koreografiler için tebrik ediyorum. Demek ki ultrAslan'ın önceden görme gibi yeteneği de var.''  sözlerini söylemişti.



GALATASARAY 2-1 FENERBAHÇE
2012-13 sezonunda oynanan ve akıllarda ''Geliyormuş Kadıköy'den'' bestesiyle yer eden bu karşılaşmada, Galatasaray rakibini Selçuk İnan'ın enfes frikik golüyle 2-1 mağlup edecekti. Geçen sezonu Kadıköy'de şampiyonlukla bitiren Galatasaray'da, taraftarlar Süper Final'de yapılan koreografinin devamını getirdiler ve ortaya bu enfes koreografi çıktı. Orantısız zeka içeren bu koreografi, derbide unutulmazlar arasında yerini aldı. Başta da belirttiğim gibi bu maç ''Geliyormuş Kadıköy'den'' bestesiyle akıllarda kaldı, en azından benim öyle. Uzun süre dilimden düşmeyen ve bağımlılık yaratan bir besteydi. Darısı bu akşama..



GALATASARAY 1-0 BEŞİKTAŞ
2013-14 sezonunda oynanan ve Dany Nounkeu ile hatırlanan bu karşılaşma, Selçuk İnan'ın penaltıdan attığı golle 1-0 üstünlüğümüz ile bitmişti. Karşılaşma öncesinde yapılan koreografi görünüşte diğerleri kadar etkili olmasa da verdiği mesaj bakımından önemliydi. 



GALATASARAY 2-1 FENERBAHÇE
2014-15 sezonunda kimin şampiyon olup, 4. yıldızı ilk takan kulüp olmayı başaracağı merak konusuydu. Maç öncesi sonucu merak konusu olan derbide Sneijder sahneye çıkıyor ve kış uyumasıyla tanıdığımız ezeli rakibimizin kalecisini önce sağa, sonra sola yatırıyordu. İlk golün ardından sürekli ''Koçum benim, aslanım benim'' diye bağırırken Sneijder, ben daha ilk golün zevkini bitiremeden ikincisi atarak, derbiden aldığım hazzı en üst noktaya taşımıştı. Maç öncesi yapılan ve Ulubatlı Souness'ın ele alındığı koreografi de ise verilen mesaj netti. O sezona Prandelli ile başlayan takımımız, puan olarak iyi bir durumda olsa da kötü bir futbol ortaya koyuyordu. Sezonu Hamza Hamzaoğlu ile bitiren takımımız, şampiyon olacak ve bu koreografide ki mesaj da gerçekleşecekti.



GALATASARAY 2-0 BEŞİKTAŞ
2014-15 sezonunun 33.haftasında oynanan bu karşılaşmada takımımız Yasin Öztekin ve Sneijder'in attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılmış, 1 gün sonra oynanan Başakşehir-Fenerbahçe maçının skoruyla şampiyonluğunu ilan etmişti. Sneijder'in golünden sonra arkadaşımla uzun süre sarılı bir şekilde kalıp, ''Allahım sana şükürler olsun.'' nidaları atmamıza vesile olan unutulmaz bir maçtı benim için. Maça büyük bir avantaj ile çıkan Galatasaray'da, taraftarlar yaptıkları bu enfes koreografi ile diğer takımlara ''Haddinizi bilin'' mesajını veriyordu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0