Aslan zirveye el koydu!

Gençlerbirliği’ni farklı devirip milli ara öncesi liderlik koltuğundaki yerini pekiştiren Galatasaray, birçok alanda rakiplerinin açık ara önünde yer alıyor. İşte Sarı-Kırmızılı ekibin farklı şekilde zirvede olmasını sağlayan detaylar...

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Ligde zirveye kurulan Galatasaray, istatistiklerde de en tepede yer alıyor. Sarı- Kırmızılılar, 11 hafta sonunda 8 galibiyet 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Cim Bom bu alanda en fazla galibiyet alan ve en az yenilgi yaşayan takım olarak öne çıkıyor. Galatasaray, rakiplerine en büyük farkı ise gol sayılarında attı. 26 kez rakip fileleri havalandıran Aslan, kalesinde yalnızca 9 gol gördü ve +17 averajla bu alanda açık ara ligin en iyi takımı olarak göze batıyor.

GOMIS'E YAKLAŞAMIYORLAR
Galatasaray’ın sezon başında transfer ettiği Bafetimbi Gomis, gollerini sıralamaya devam ediyor. Ezeli rakiplere bu sezon gelen santrforlar, 11 haftada 11 gol kaydeden Fransız futbolcunun yanına yaklaşamıyor. Fenerbahçe’de Soldado henüz golle tanışamadı. Beşiktaş’ta ise Negredo yalnızca 1 kez gol sevinci yaşayabildi. Sarı-Lacivertliler’de Janssen’in 3 golü bulunuyor. Trabzonspor forması giyen Burak Yılmaz’ın ise 7 golü var. Gomis’in tek rakibi, 11 gole imza atan Göztepeli Adis Jahovic.

EN GOLCÜ DEFANS VE ORTA SAHA..
Aslan’da Gomis’in yanı sıra gollerle öne çıkan iki isim daha bulunuyor. Gençlerbirliği maçında da fileleri sarsan orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci, 6 gole ulaştı. Tolga, ligde bu alanda en çok skor yapan isim olarak dikkat çekiyor. Cim Bom’da golleriyle öne çıkan bir diğer isim ise Brezilyalı savunmacı Maicon. 4 gol kaydeden tecrübeli futbolcu, şimdiden ligdeki birçok yıldız ismin önüne geçmeyi başardı.

MAICON VE TOLGA'DAN KARİYER REKORU
Aslan’ın bu sezon ligde yakaladığı müthiş çıkış, beraberinde kariyer rekorlarını da getirdi. 6 gole ulaşan Tolga Ciğerci ile birlikte 4 kez fileleri havalandıran Maicon, kariyerleri boyunca MaiCon en fazla skor ürettikleri sezonu yaşıyor.

TUDOR EREN'DEN ÇOK MEMNUN
Bu sezon ilk kez 11’de forma giyen Eren Derdiyok’un Gençlerbirliği sınavındaki performansı ve yaptığı asist, Tudor’u çok memnun etti. Hırvat hoca, tecrübeli futbolcuya artık daha fazla süre vermeyi düşünüyor. Hırvat hoca özellikle Türk Telekom Stadı’ndaki maçlarda Gomis ve Eren ikilisini birlikte sahaya sürmenin planlarını yapıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0