Cumhurbaşkanı resmen açıkladı: 2019'dan sonrasını konuşmak lazım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol Özel programında önemli açıklamalarda bulundu. Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde tartışılan yabancı sınırlaması hakkında da önemli ifadeler kullanırken, bir değişiklik için 2019'u işaret etti. Erdoğan kendi futbol yaşantısını da anlatırken, gelecek projeleri hakkında da bilgi verdi. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar...

FEDERASYON VE KULÜPLER YABANCI KONUSUNU MASAYA YATIRMALI'
Şu an yasa neyi gerektiriyorsa kulüplerimiz onu yapıyor. Futbol kulüplerimiz futbolcuyu ne için hazırlar? Milli takım için hazırlar. Bir kere hazırlanabilmesi için oyun süresinin fazla olması lazım. Ne kadar fazla süre alırsa milli takıma adaylık noktasında da şansı artacaktır. Bizim en güçlü takımlarımızda istikbal vadeden futbolcularımız olmazsa, oradaki şans yüzdemiz eksilir. Biz yurt dışında oynayan futbolcularımı almak suretiyle takım oluşturmaya çalışıyoruz. Dünya'da da marka futbolcular seyirci çekebilmek için transfer yapmak suretiyle ciddi rakamları harcıyorlar. Benzer bir şey bizde de var. Diyelim ki 2019'a kadar anlaşmalar yapılmış. Bu anlaşmalar yapıldığına göre bunun üzerinde spekülasyon yapmaya gerek yok. He 2019'dan sonrası için federasyon tüm kulüplerle oturup masaya yatırmalı. Peki yabancı futbolcu olmasın mı? Hiç olmasın mantığı yanlış bir kere. Onların da bize katacağı çok şey var. Bir de tribünlere hareket, renklilik getirecektir. İngilizler, Fransızlar oynatıyor.

(Atletizmdeki devşirme sporcular) Keşke kendi tohumlarımızdan, kendi topraklarımızdan yetişse.. Ama olmuyorsa ve dünyanın da gerçeğiyse, buna ters bakmak yanlış diye düşünüyorum.  Mesela Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu. Bunlar geldi Türkiye'de bir değişim yaşattılar. Sınıf atlattılar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0