Gizli kahraman Eren Derdiyok..

Galatasaray sahasında Gençlerbirliği'ni 5-1 gibi farklı bir skorla geçerken, maç öncesinde Igor Tudor'un çift forvet tercihi çok konuşulmuştu. Karşılaşmayı 1 asist ile bitiren Eren,  90 dakika sahada kaldığı maçı 34 topla buluşma, 9 ikili mücadele kazanma, 6 hava topu kazanma, 4 kilit pas, 1 adam geçme gibi istatistiklerle bitirdi. Eren'in, Gençlerbirliği maçında sahanın yıldızlarından biri olduğunu söylemek gerek.

Eren'i işin içine katmak sezonun kalanı açısında çok önemli çünkü yedek kulübesi çok iyi olan bir takım değiliz ve Eren'in katkı vermeye devam etmesi bizim için çok önemli olacak. Eren Derdiyok'un verdiği katkıyı anlamak için attığımız gollere ve girdiğimiz pozisyonlara bakmak yeterli olacaktır zira Eren'in 5 golün 4'ünde payı vardı. 

İlk golde yaptığı topsuz koşuyla Gomis'e pas açısını yaratan Eren, bunun yanında onu tutan stoperin ters kademeye girip, Mariano'nun açısını bozmasını da engelledi. Eren bu pozisyonda geri çekilseydi, Mariano o boşluğu bulmayacaktı. Ya da başka bir deyişle Eren Derdiyok, o topsuz koşuyu yapmazsaydı ilk golün gelişi gecikecekti.


İlk yarının sonunda Galatasaray, Garry Rodrigues ile 3. gole yaklaşırken araya pası veren isim Eren Derdiyok'tu. Eren bu pozisyonda savunma arkasına çok iyi bir pas verirken, Rodrigues kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu pozisyonda Rodrigues'in koşusunda hakkını vermek gerek. Savunmanın arkasına çok iyi bir koşu yaptı.

İkinci yarının başında attığımız 3.golü gelirsek burada da yine Eren Derdiyok'un katkısını görüyoruz. Eren bu pozisyonda Mariano'nun gönderdiği topu, tekte Belhanda'nın önüne iyi bir pas ile yolladı ve 3. golün gelmesini sağladı. 

Galatasaray, 3. golün hemen ardından Bafetimbi Gomis ile 4. gole yaklaşırken, Gomis'e pası veren isim Eren Derdiyok'tu. 

Mariano'nun gönderdiği topu rakip savunma oyuncusundan kurtaran Eren, bu pozisyonda son çizgiye inip, verdiği pasla Tolga'ya golü attırdı ve asist yapmayı başardı.

Son olarak Eren Derdiyok, kazanılan penaltı vuruşunda da Tolga'nın havalandırdığı topu Bafetimbi Gomis'e indiren isimdi.

İşin özüne gelirsek. Galatasaray'ın kağıt üstünde lig için gayet iyi bir ilk onbiri var ancak yedek kulübesinin çok da iyi olmadığı su götürmez bir gerçek. Bu bağlamda Galatasaray'ın yedek kulübesindeki oyuncuların bir kısmını işin içine katması ligin kalanı için çok önemliydi. İşleyen çarka eklenen ilk isim Konyaspor maçında enfes bir oyun sergileyen Selçuk İnan olmuştu. Gençlerbirliği maçında çarka eklenen 2. isim de Eren oldu diyebiliriz. Bu hayati öneme sahip Galatasaray için. Lig uzun bir süreç ve bu süreçte kart cezaları olabilir bu yüzden kulübedeki isimleri işin içine katmak önemliydi. Şahsi görüşüm Eren, Galatasaray'a geldiğinden beri en iyi performanslarından birini dün sergiledi. 

Eren Derdiyok yazısının son kısmında bir parantez de Tudor'a açmak gerek bence. Çok tartışılan, ne yapsa yaranamayan bir Tudor var. Fakat Tudor önce, sezon başında herkesin üstünü çizdiği, gönderilmesini beklediği Selçuk'u hayata döndürdü. Eren Derdiyok'un durumu bu kadar kötü olmasa da Hırvat teknik adam Eren'i de işin içine katmayı başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0