STSL | Derbi öncesi moral galibiyeti

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13. hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor'u Türk Telekom Stadyumu'nda konuk etti. Takımımız karşılaşmadan Yasin Öztekin'in 33. dakikada; Bafetimbi Gomis'in ise 88. dakikada attığı gollerle 2-0 galip ayrıldı. 

Mücadele öncesinde esame listesinde Tolga Ciğerci'nin adı yazmasına rağmen, arka adalesinde sorun yaşayan Milli oyuncu riske edilmedi ve onun yerine Yasin Öztekin ilk 11'de sahaya çıktı.

Karşılaşmaya Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Latovlevici, Ndiaye, Selçuk, Rodrigues, Belhanda, Yasin, Gomis ilk onbiri ile başlayan takımımız henüz mücadelenin başında Garry Rodrigues ile rakip kaleye etkili geldi. Sağ kanattan rakiplerini geçerek ceza sahasına giren Rodrigues'in şutunda kaleci Haydar topu auta çeldi. İlk dakikalarda taraftarının da desteği ile rakibini kendi sahasına hapseden Galatasaray, 14. dakikada bir kez daha sağ kanattan Rodrigues ile etkili geldi. Rakiplerini geçerek ceza sahasına giren Garry Rodrigues'in ortasında Gomis'in vuruşu az farkla auta gitti. Dakikalar 32'yi gösterdiğinde Serdar Aziz'in usta işi ara pasında ceza sahasında topla buluşan Gomis'in şutu kaleciden döndü, boşta kalan topu Yasin Öztekin filelere gönderdi ve takımımızı 1-0 öne taşıdı. İlk yarının kalan dakikalarında başka pozisyon olmazken takımımız devre arasına Yasin Öztekin'in golüyle 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya da maça başladığı 11 ile başlayan Galatasaray'da 50. dakikada Belhanda ceza sahasına cepheden girmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Oyunun ilerleyen dakikalarında ilk yarıdaki etkisini kaybeden ve momentumu rakip takıma veren Galatasaray'da 70. dakikada sakatlanan Iasmin Latovlevici yerini Martin Linnes'e bıraktı. Latovlevici oyundan çıkarken Galatasaray taraftarının büyük tepkisine maruz kaldı. 77. dakikada Gomis ile gole çok yaklaşan sarı-kırmızılılar net bir fırsattan yararlanamadı. Garry Rodrigues'in ortasında ceza sahası içinde bomboş durumda olan Bafetimbi Gomis, topu üstten auta attı. Mücadelenin sonlarına doğru orta sahalar kolay geçilirken Galatasaray, 85. dakikada bir net gol fırsatını daha harcadı. Kontra atakta kaleci ile karşı karşıya kalan Garry Rodrigues'in vuruşunda top kalecide kaldı. Üst üste gol fırsatlarından yararlanamayan Galatasaray, 88. dakikada Gomis ile farkı ikiye çıkardı. Mücadelenin kalan kısmında başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 2-0 galip ayrılmayı başardı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0