STSL | Hep birlikte ayağa kalkma zamanı..

Spor Toto Süper Lig'te geçtiğimiz hafta deplasmanda Başakşehir'e farklı mağlup olan lider Galatasaray, ligin 13.haftasında sahasında Alanyaspor ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi takımımızda cezalı olan Feghouli ve Fernando dışında eksik bulunmuyor. 25 Kasım Cumartesi günü saat 19.30'da oynanacak olan karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek. Karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

ALANYASPOR İLE 3. RANDEVU
Takımımız, iki sezon önce Süper Lig'e yükselen Alanyaspor ile lig tarihinde 3. kez karşılaşacak. Takımımızın Alanyaspor ile yaptığı ilk maç, geçtiğimiz sezon Türk Telekom Stadyumu'nda oynamış ve bu maçı 5-1 gibi farklı bir skor ile kazanmıştık. Takımımız geçen sezon deplasmanda da Alanyaspor'u 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı.  Öte yandan Galatasaray ligin en golcü takımıyken(27), Alanyaspor da ligin en golcü 2. takımı.(25) Bunun yanı sıra, Alanyaspor bu sezon ligde deplasmanda (16), Galatasaray ise evinde en fazla gol atan (17) takım. Ancak Galatasaray ligde evinde en az gol yiyen üç takımdan biri (4, Beşiktaş ve Kayserispor ile birlikte).

SAHAMIZDA 8 MAÇTIR KAYBETMİYORUZ
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon sahasında 7 maça çıkan Galatasaray, bu maçlarda yenilgi yüzü görmedi. (6G, 1B) Takımımız geçtiğimiz sezonu da dahil ettiğimizde, ASY Türk Telekom Stadyumu'nda çıktığı son 8 maçı kaybetmiyor. Cimbom, bu maçlarda rakip kalelere 21 gol atarken, kalesinde yalnızca 5 gol gördü.

RAKİBİMİZİN EN GOLCÜ İSMİ YOK
Spor Toto Süper Lig'de 12 haftada 17 puan toplayarak 10. sırada bulunan Alanyaspor'da, hücum hattından önemli eksikler bulunuyor. 12 maçta 9 gol, 3 asist yaparak takımın en golcü ismi konumunda olan Vagner Love, Malatyaspor maçında sakatlandığı için bu maçta forma giyemeyecek. Bunun yanı sıra 8 maçta 5 gol, 1 asist yapan Junior Fernandes ve 10 maçta 3 gol atan Mbilla'nın da bu maçta forma giymeme durumu var. Her iki oyuncunun da durumu maç günü belli olacak. 

SEN OLSAN BARİ
Sezon başında Swensea City'den transfer edilen Bafetimbi Gomis, 12 haftada 12 gol atıp, 3 asist yaparak, Spor Toto Süper Lig'te fırtına gibi esti. Oynadığı oyun ve çalışkanlığıyla taraftarın sevgisini kazanan Bafetimbi Gomis, bu sezon ligin en golcü oyuncusu. Fransız yıldızın şutlarının kalitesine göre gol beklentisi 6.17 xG iken, aradaki 5.83'lük fark ligde bir oyuncuya ait en büyük fark.  Bunun yanında Bafetimbi Gomis, bu sezon rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan(72) ikinci oyuncu. Bu maçta oynamayacak olan Vagner Love, bu alanda ligin zirvesindeki isim.(100) Maç başına 1.5 isabetli şut çeken Bafetimbi Gomis, ayağa kalkma maçımızda gollerine devam etmesi ve galibiyeti getirmesi en büyük dileğimiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0