STSL | Şimdi onlar düşünsün..

Spor Toto Süper Lig'de son 2 haftada 5 puan kaybeden lider Galatasaray, ligin 11.haftasında sahasında Gençlerbirliği ile karşılaştı. Takımımız rakibini, Gomis(2), Mariano, Maicon ve Tolga Ciğerci'nin ayağından bulduğu gollerle 5-1 mağlup etmeyi başardı ve 11.hafta sonunda puanını 26'ya yükselterek milli araya moralli girdi.

Takımımız karşılaşmaya Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Denayer, Fernando, Tolga, Rodrigues, Belhanda, Eren, Gomis ilk onbiriyle çıktı. Karşılaşmaya baskılı başlayan takımımız, aradığı golü 7. dakikada Mariano'nun ayağından buldu. Savunmadan paslaşarak çıkan Galatasaray'da, Gomis pasını sağ kanattan ceza sahası içine hareketlenen Mariano'ya gönderdi. Mariano bekletmeden vurdu ve topu ağlara gönderdi. Bu golün hemen ardından Tolga Ciğerci ile 2.gole yaklaştık. Ceza sahası dışı sol çaprazda kısa topla buluşan Tolga Ciğerci bekletmeden kaleye sert bir şut çekti.. Bu top kaleci Johannes Hopf'un müdahalesiyle kornere gitti. Golün ardından rahatlayan takımımız, oyundan düştü. 21.dakikada konuk ekip tehlikeli geldi. Sol kanattan Syarhey Palitsevich'in gönderdiği topla buluşan Vedat Muriqi altıpas içinde topla buluştu.Yüzünü kaleye dönüp şutunu çekti ancak bu topu kaleci Fernando Muslera müdahalesiyle kornere çeldi. 23.dakikada Garry Rodrigues uzaklardan şansını denedi ancak top farklı şekilde auta çıktı. 26.dakikada muhteşem paslaşmalar sonucunda Rodrigues'in ceza sahası dışından şutu rakipten kornere çıktı. 26.dakikada kazanılan serbest vuruşta Belhanda ortaladı, Maicon'un kafa vuruşu üst direkten dışarı çıktı. Spoiler olan bu pozisyonun ardından 42.dakikada yine Belhanda ortaladı, Maicon bu kez direğe takılmadı ve farkı 2'ye çıkardı. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve takımımız soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Takımımız ikinci yarıya fırtına gibi başladı. İkinci yarının başında 47. dakikada Belhanda'nın pasında Gomis, farkı 3'e çıkardı. Bu golün hemen ardından 48. dakikada Eren Derdiyok'un pasında bekletmeden vuran Gomis, bu kez kaleciyi geçemedi. 50. dakikada Eren Derdiyok'un pasında Tolga Ciğerci topu ağlara yolladı ve durumu 4-0'a getirdi. 53. dakikada takımımızda Fernando kenara geldi, yerine Selçuk İnan oyuna dahil oldu. 55.dakikada Maicon kenara geldi, yerine Latovlevici oyuna girdi. 62.dakikada Tolga Ciğerci, ceza sahası yayında seken topa vurdu ancak top üstten auta çıktı. 73.dakikada Belhanda'nın ortasında Eren Derdiyok kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci bu topu çelmeyi başardı. 78.dakikada Selçuk İnan, ceza sahası dışından şansını denedi fakat top kalecide kaldı. 81.dakikada Eren Derdiyok'tan seken topa Gomis vurdu, kaleye giden topu Luccas Claro eliyle kesince penaltı kazandı. Penaltı vuruşunun başına geçen Gomis, durumu 5-0'a getirdi. 83.dakikada takımımızda Tolga Ciğerci kenara gelirken yerine Koray Günter oyuna dahil oldu. 84.dakikada Gençlerbirliği Scekic ile durumu 5-1'e getirdi. 89.dakikada Serdar Aziz, sarı kart gördü ve Başakşehir maçında cezalı duruma düştü. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımımız Gençlerbirliği'ni 5-1 yenerek puanını 26'ya yükseltti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0