Süper Lig: En farklı, en gollü, en dominant..

Süper Lig'de milli ara öncesinde oynanılan 11.haftanın açılış maçında Gençlerbirliği'ni evinde ağırlayan Galatasaray sahadan 5-1'lik galibiyetle ayrılırken, şampiyonluk yürüyüşünde rakiplerine mesaj verdi. Üstüste iki hafta kaybettiği puanların ardından Ali Sami Yen Arena'da sezonun en farklı galibiyetine imza atan Igor Tudor'un öğrencileri istatistiklerde de rakibi karşısında büyük üstünlük sağladı. 2 haftalık galibiyet hasretine son verdiğimiz Gençlerbirliği maçının rakamlarla analizi ve istatistikler şu şekilde..

1: Sezon başında Sevilla'dan transfer ettiğimiz savunma oyuncusu Mariano dün akşam Gençlerbirliği karşısında takımımızın ilk golünü kaydederken, sarı-kırmızılı forma altında ilk kez gol sevinci yaşadı. 

1.1: Galatasaray bu sezon ligde en farklı galibiyetine imza attı. Gençlerbirliği karşısında 4 farkla kazanan Igor Tudor'un öğrencileri sezonun ilk haftasında Kayserispor ve üçüncü haftasında Sivasspor karşısında 3 farkla sahadan galip ayrılmıştı. 

4: Galatasaray adına dün akşam rakip kaleye en çok şut atan isimler Garry Rodrigues ve Bafetimbi Gomis oldu. Rakip kaleyi 4 kez yoklayan ikiliden Gomis üç kez isabet sağlarken, Rodrigues'in kaleye isabetli tek şutu vardı.

5: Teknik direktör Igor Tudor'un çift forvet tercihi sonrasında Bafetimbi Gomis'le birlikte hücum hattını oluşturan Eren Derdiyok dün akşam takımımız adına hücumda önemli bir rol oynadı. Tecrübeli forvet oyuncusu yaptığı 1 asistin yanı sıra 5 kez şut pası vererek takımda öne çıkan isim oldu.

5.1: Galatasaray bu sezon bir resmi maçta ilk kez 5 gol attı. Igor Tudor'un öğrencileri sezonun ilk haftasında Kayserispor karşısında 4 kez gol sevinci yaşarken, devam eden sekansta 3 kez 3 gollü galibiyetle sahadan ayrılmıştı.

6: Eren Derdiyok dün rakipleriyle girdiği 11 hava topu mücadelesinde 6 kez rakiplerine üstünlük kurarken, özellikle hücum bölgesinde Bafetimbi Gomis ve Younes Belhanda'ya servis yapan isimdi. Tecrübeli forvet bu alanda takımın en iyi ismi olurken, sezonun da en iyi performansına ulaştı. 

7: Sakatlığı sebebiyle Trabzonspor deplasmanında forma giyemeyen Serdar Aziz dün akşam Gençlerbirliği hücumcularının pas oyunlarında 7 kez araya girerek topu uzaklaştıran isim oldu. Tecrübeli stoper bu istatistikleriyle takımın en iyisi oldu. 

8: Bir maçlık cezasının ardından takımdaki yerini alan Younes Belhanda dün akşam takımımız adına en çok orta açan isim oldu. 8 kez orta deneyen Faslı yıldız oyun kurucunun ortalarındaki isabet oranı ise %37.5 oldu. 

11: Galatasaray'da dün akşam en çok hatalı pas yapan oyuncu kategorisinde 3 oyuncu zirveyi paylaştı. Topu oyuna sokma konusunda dün akşam oldukça etkisiz bir görüntü çizen Fernando Muslera'nın yanı sıra, savunmadan uzun topla çıkan Maicon ve hücumdaki pas tercihlerinde zaman zaman rakip savunmaya takılan Younes Belhanda gecenin en çok top kaybeden isimleri oldu. 

19: Takımımızın hücumlarında oldukça önemli bir yere sahip olan Younes Belhanda dün akşam rakip takım oyuncularıyla 19 kez ikili mücadeleye girerek bu alanda takımımızda öne çıkan isim olurken, 10 mücadelenin kazananı oldu. Faslı yıldız oyuncuyu 17 kez ikili mücadeleye giren Eren Derdiyok takip etti.

36: Orta sahanın merkezinde görev yapan Fernando Reges dün akşam sadece 36 kez pas denemesi yaparken, bu sezonun en düşük rakamına ulaştı. Brezilyalı oyuncunun sezon genelinde maç başına başarılı pas ortalaması 65 olurken, dün akşam toplam pas sayısında bu rakamın yarısına anca ulaşabildi.

83: Galatasaray'da dün gece en çok pas yapan isim, tıpkı topla en çok buluşan isim olduğu gibi Serdar Aziz oldu. Tecrübeli stoper savunmadan oyun kurma konusunda takım arkadaşlarına önemli bir destek sağlarken, bu pasların %94'ünde isabet yakaladı.

94: Galatasaray adına karşılaşmada topla en çok buluşan isim Serdar Aziz oldu. Başarılı stoperi takip eden isim 82 kez topla buluşan Younes Belhanda oldu.

%100: Savunmanın en önemli ismi Maicon ve hücum hattımızın en önemli gücü Bafetimbi Gomis dün akşam girdiği ikili mücadelelerin tamamında (6/6) ayakta kalarak rakiplerine büyük bir üstünlük kurdu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0