ZTK | Klasman farkı..

Türkiye Kupası'nın en çok şampiyon olan takımı Galatasaray, yeni sezonda kupaya 5.turdan merhaba dedi. Turnuvanın yeni statüsü kapsamında 5.tur ilk maçında Sivas Belediyespor'u evinde ağırlayan takımımız yedek ağırlıklı oyunculardan çıktığı karşılaşmadan 5-1 gibi farklı bir galibiyetle ayrılarak tur kapısını sonuna kadar açtı.

Sivas Belediyespor karşısında mücadeleye Cedric Carrasso - Tarık Çamdal, Ahmet Çalık, Koray Günter, Martin Linnes - Ryan Donk, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sofiane Feghouli, Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok onbiriyle başlayan takımımız mücadelenin ilk dakikalarında Martin Linnes'in nefis ara pasına hareketlenen Yasin Öztekin'in çaprazdan bulduğu vuruşla maça golle başladı. Golün ardından üstüste 2 pozisyonda Ahmet Çalık ve Cedric Carrasso rakip takımın eşitlik sayısını bulmasına izin vermezken, 15.dakikadan itibaren oyun tamamen Sivas Belediyespor'un yarı sahasında oynanmaya başladı. Galatasaray ikinci bölgede topa hakim olmasını üçüncü bölgede etkili bir şekilde kullanamazken Sofiane Feghouli ve Selçuk İnan'la bulduğu fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmanın ilk yarısı takımımızın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısına Emrah Başsan - Sofiane Feghouli değişikliği ile başlayan takımımız rakibi karşısında etkili oyununu sürdürdü. Dakikalar 48'i gösterdiğinde Emrah Başsan çaprazdan şutunda isabet bulamazken, 63'te kaleciyle karşı karşıya kalan Yasin Öztekin dışarıya vurdu. Galatasaray adına farkı 2'e çıkartan gol 70.dakikada Sinan Gümüş'ün pasında Emrah Başsan'dan geldi. Emrah Başsan'ın sarı-kırmızılı forma altında attığı ilk resmi golden 5 dakika sonra farkı 3'e çıkartan gol Yasin Öztekin'den gelirken, konuk takım 78.dakikada Sinan Akaydın'ın kafa vuruşuyla skoru 3-1'e getirdi. Tabir-i caizse karşılıklı gollerle geçilen dakikaların ardından 87.dakikada Emrah Başsan'ın asistinde topu ağlarla buluşturan Sinan Gümüş, mücadelenin 90.dakikasında Eren Derdiyok'a skoru belirleyen golün servisini yapıyordu.

Galatasaray'da karşılaşma adına dikkat çeken detaylardan birisi hiç kuşkusuz maç kadrosundaki yedeklerin Emrah Başsan haricinde tamamen genç oyunculardan oluşmuş olmasıydı. Karşılaşmanın son 10 dakikasında Selçuk İnan ve Yasin Öztekin kenara gelirken, Recep Gül ve Barış Zeren kariyerlerinde ilk kez Galatasaray formasıyla A takım seviyesinde şans buldular. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0