Fatih Terim demek..

24 Eylül 2013'te başlayan hasret, en uzun gecede olan 21 Aralık 2017'de sona erdi, Galatasaraylı Fatih yuvasına döndü. Fatih Terim'siz geçen 4 senede Galatasaray, Juventus zaferi gibi önemli bir işe imza atıp, 4. yıldızı taksa da son 2 yılda kaos, karmaşa ve üzüntünün hakim olduğu bir yere dönüşmüştü. Taraftarın her konuda ikiye bölündüğü, artık kenetlendik denilen anların bile hiç uzun sürmediği, kavgaların, küfürlerin eksik olmadığı bir yerdi. Buna en basit örnek son iç saha maçı olan Teleset Mobilya Akhisarspor maçında yaşananlardır.

Fatih Terim'in gelişiyle beraber Galatasaray taraftarı kendi içinde yeniden kenetlendi. ''Nerede kalmıştık?'' tweetinin atıldığı ilk andan, basın toplantısına kadar geçen her anda bu kenetlenme daha da arttı. Fatih Terim demek tam olarak bu oluyor işte. 4.yıldızın takılmasından sonra bile kendi içinde bölünen Galatasaray taraftarı, Fatih Terim'in gelmesiyle beraber yeniden özlenen kenetlenmeyi, beraberliği sağladı. Kısacası Fatih Terim demek kenetlenmek demektir.

Fatih Terim'siz geçen sürede derbi galibiyetine hasret kalan, güveni kırılan, kazandığı maçın ardından şampiyon gibi sevinip, yapılan ilk puan kaybının ardından ise küme düşmüş gibi üzülen, öfkeye kapılan -bu sezon Antalya deplasmanından sonra yaşananlar buna örnektir- Galatasaray taraftarı, Fatih Terim'in gelmesiyle beraber yeniden özüne döndü. Real Madrid'e 3-0 yenildikten sonra ''ulan biz bunlara 5 atarız'' hissini, güvenini veren Fatih Terim, gidişinin ardından kaybedilen bu güveni dönüşüyle taraftara yeniden kazandırdı. Fatih Terim demek çok büyük bir özgüven demektir.

Fatih Terim'in yuvaya dönmesiyle beraber Galatasaray taraftarının büyük bir bölümünün yüzünde geçmek bilmeyen bir gülümse oluştu. İnsanların içinde sürekli salgılanan bir mutluluk hormonu var. Taraftarından, basın mensubuna, yöneticisine kadar bu böyle. İmza töreninde bulunan biri olarak -böyle bir yazı yazıyorken, bunun havasını atmamam düşünülemezdi- orada gazetecilerin istisnasız hepsinin yüzündeki gülümse, çoşku ve salonda oluşan sinerji gerçekten çok güzeldi. Özetlemek gerekirse Fatih Terim demek, yüzünüzde oluşan anlamsız tebessüm, vücudunuza salgılanan mutluluk hormonu demektir.

1996'da Türk insanının Avrupa şampiyonasına katılma hayalini gerçekleştiren, 2000'de Galatasaray taraftarının UEFA Kupası hayalini gerçekleştiren, 2012'de Kadıköy'de şampiyonluk hayalini gerçekleştiren Fatih Terim, benim de bir hayalimi gerçekleştirdi. Gittiği günden beri ''Fatih hoca dönsün, imza törenine gideceğim'' hayalini kuran bir insandım ve bu gerçekleşti. Geçmiş yıllarda ''İnsan hayal etmeden yaşayamaz.'' diyen Fatih Terim, Galatasaray taraftarına büyük hayaller kurdurmaya devam edecek. Ve yine Fatih Terim geçmişte yaptığı gibi kurulan bu hayalleri gerçekleştirecek. Yani anlayacağınız üzere Fatih Terim demek insanlara büyük hayaller kurdurmak ve sonrasında da bu hayalleri gerçekleştirmek demektir.

Gelelim son kısıma. Galatasaray'da 8 yıl görev yapıp 6 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Türkiye Süper Kupası, 3 TSYD Kupası ve tüm bunların şahı olan 1 de UEFA Kupası kazanan bir isim Fatih Terim. Bunların yanında ''Hayalim'' dediği Şampiyonlar Ligi'nde de çeyrek final oynatan ve unutulmaz Real Madrid zaferi yaşatan biri Fatih Terim. Özetlemek gerekirse Fatih Terim demek başarı demektir. İnsanların her defasında Fatih Terim'e koşması, ona sarılması da bu sebeptendir. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0