Fernando Muslera: Felaket senaryosuna gerek yok!

Süper Lig'de sezonun 15.haftasında Malatyaspor deplasmanında sahadan 2-1 mağlup ayrılan Galatasaray'da kaptan Fernando Muslera yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Takım olarak puan sıralamasında iyi durumda olduklarını belirten Uruguaylı file bekçisinin açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Bugün gerçekten zor bir rakibe karşı oynadık. Taktik olarak inanılmaz iyi savunma yapan, topun arkasında 10 kişi savunma yapan, alan vermeyen ve taktik anlamında birbirine bağlı bir rakibe karşı oynadık. İlk yarının son 5 dakikasında konsantrasyon kaybı yaşadık ve 5 dakikada yediğimiz 2 gol işleri zorlaştırdı.

Biz Galatasarayız, ligin üst tarafındayız ve bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Evet, bir maçtan mağlubiyetle ayrılmış olabiliriz ancak felaket senaryoları yapmamız gerekmiyor. Son dakikalarda golü aradık, ben de öne çıktım ancak olmadı. Ancak dediğim gibi zor bir rakibe karşı, zor bir takıma karşı oynadık. İyi savunma yapan, taktik anlamında birbirine bağlı oynayan bir takıma karşı oynadık. Kaybettik, bu maçı geride bırakarak bir sonraki maçımıza hazırlanmalıyız. Ligin üst tarafında yer alıyoruz ve bunu sürdürmek için çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. 

Yeni oluşan bir takımız, ligin ilk 8 haftasında çok pozisyon vermiyorduk ancak bunun sebeplerinden bir tanesi de rakiplerimiz bizi tanımıyordu. Ofansif oynamayı seven, ileriye hücuma yönelik bir takımız ancak böyle olduğu zaman bireysel top kayıpları yaşadığımızda kalemizde kontrataktan pozisyonlar görüyoruz. Ne yazık ki duran toplardan çok fazla gol yedik, bu konuda daha iyi şeyler yapmamız gerekiyor, daha çok çalışmamız gerekiyor. Ancak az evvel söylediğim gibi, puan durumunda iyi bir durumdayız. Hala ligin üst sıralarındayız, moral bozmaya gerek yok. Takım olarak şampiyon olmak istiyoruz ve bunu yapabilecek gücümüz var.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0