Kravatlılar gider, atkılılar kalır!

Süper Lig'de sezonun 15.haftasında Akhisar Belediyespor'u evinde ağırlayan Galatasaray sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılırken, elde edilen skorun yanı sıra maç içerisinde tribünde yaşanan olaylar dikkat çekti. Karşılaşmanın başında teknik direktör Igor Tudor'un ismi anons edildiğinde Hırvat teknik adam ıslıklanırken, takımın 2-0 geriye düşmesinin ardından "Yönetim İstifa" ve "Tudor İstifa" tezahüratları yükseldi. Devre arasında ise olanlar oldu..

Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdiğinde Ali Sami Yen Arena'da bulunan taraftarlar yönetimi ve teknik direktör Igor Tudor'u istifaya davet ederken, Dursun Özbek'in locasının bulunduğu kale arkası tribünde tansiyon bir anda yükseldi. Ancak yaşanan bu gerginliğin nedeni istifaya davet etmek veya taraftarlar arasında yaşanılan bir fikir ayrılığı değil, Galatasaray yönetiminde "taraftardan sorumlu yönetici" ünvanıyla bulunan Alper Narman isimli şahsın yaptıklarıydı. Galatasaray yönetiminde olmasa sokakta insanların bile tanımayacağı ve hiç bir vasfı olmayan malum şahıs, yönetime karşı oluşan tepkiler sonrasında kendisini Galatasaray kulübünden ve taraftarından büyük görmüş olacak ki, istifaya davet eden taraftarlara önce tepki gösterdi - ardından da gözü dönmüş bir şekilde tribündekilerle tartışma içerisine girdi. Yaşanan olaylar sırasında tribünden bazı yabancı maddeler locaya atılırken, olayların sonrasında locanın içinde bulunan Dursun Özbek ve diğer yönetim kurulu üyeleri, dışarıya çıkarak sözde taraftardan sorumlu yönetici müsveddesini içeriye götürdüler.

Öncelikle şurada anlaşalım.. Galatasaray Kulübü lisenin veya lisedeki dönem arkadaşlarınıza oyuncak edebileceğiniz bir sivil toplum kuruluşu veya sosyal kulüp değildir. Milyonlarca taraftarı olan ve taraftarlarının sahibi olduğu bir camiadır! Ne yazık ki - maalesef - liseli zihniyetin karar mekanizması olduğu bir kurum olsa da, Galatasaray tribünündeki insanlar doğruyu ve yanlışı ayırabilecek kapasitede insanlardır. Doğru gördüğünde alkışlayıp destekleyebilecek, yanlış gördüğünde de tepki gösterebilecektir. Yapmıştır da.. Kimseden icazet almaz, ki geçmişte örnekleri çoktur. Takımı lider durumda bile işler kötü gittiğinde ıslıklayacak - tepki gösterecek veya protesto edecektir. Normaldir. Bugün dünyanın en iyi oyuncusu Cristiano Ronaldo bile ıslıklanabiliyor, üstüste 3 maç gol atamadığında.. Galatasaray'ın geçmişine baktığınızda, sezonu 3 kupayla tamamlamış teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu bile "istifaya" davet edilmiş; ligi 2.sırada bitirmesine karşın Roberto Mancini bile "istifaya" davet edilmiştir. Sadece alınan sonuçlar değil, oynanılan oyun - büyük maçlarda ortaya konulan futbol veya yapacağınız açıklamalar bile tribün tarafından ıslıklanmanız, protesto edilmeniz için yeterlidir.

Galatasaray bu sezon ligde oynadığı 4 büyük maçta sadece 1 beraberlik almış, oynadığı son 3 maçta 10 gol yemiş, zirvede tek başınayken yerini kaybetmiş bir duruma geldiğinde tepkilerin olması son derece normal.. Hele bir de, bunların üzerine iç sahada 2-0 geriye düşmüşseniz. Bırakın, insanlar tepki gösterebilsinler. Size soracak halleri yok! Ancaaaaaaaaaaaaak. Galatasaray yönetiminde bulunan hiç kimse, hiç bir şahıs Galatasaray taraftarıyla bu şekilde tartışma içerisine giremez. Alper Narman isimli şahsın verdiği görüntüye bir bakın. El - kol, taraftarın üzerine yürümeye çalışmalar - araya insanların girmesi ve tutmaya çalışması.. 

Kıssadan hisse; Galatasaray yönetiminde taraftardan sorumlu olan yönetici müsveddesi, kendisine tepki gösteren taraftarlarla tartışıyor! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0