Maça Doğru | Galatasaray Odeabank - Hapoel Jerusalem

EuroCup'taki kötü başlangıcını tam tersine çevirmeyi başararak iyi bir çıkış yakalayan Galatasaray Odeabank, EuroCup B grubu son maçında evinde Hapoel Jerusalem'i ağırlayacak. Grubun altıncı maçında deplasmanda İsrail temsilcisini 81-91 yenmeyi başaran takımımız, rakibini yeniden yenip grubu 2. sırada tamamlamak istiyor. Takımımızda sol adalesinde ağrısı bulunan ve forma giyemeyecek olan Emir Preldzic dışında eksik bulunmuyor.

27 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma Tivibu Spor 3'den naklen yayınlanacak.

Yenilmez Armada, son EuroCup maçında deplasmanda BC Lietkabelis'i 77-84 mağlup etmişti. Karşılaşmada Göksenin Köksal 17 sayı ile en skorer oyuncu olurken, Alex Renfroe karşılaşmayı 15 sayı - 3 ribaund - 4 asist ile tamamlamıştı. Bu sonuçla beraber dördüncü galibiyetini alan temsilcimiz, 4 galibiyet - 5 mağlubiyet ile 2. sırada yer alıyor.

Rakibimizi Tanıyalım: Hapoel Jerusalem
7 senedir her sezon EuroCup'ta mücadele etmeyi başaran Hapoel Jerusalem, uzun zaman sonra EuroCup gruplarından çıkmayı başaramadı. Sezon başında kadrosuna Austin Daye, Richard Howell, Alen Omic gibi önemli isimleri katan İsrail temsilcisi son olarak Kalin Lucas'ı renklerine bağlamıştı.

LİGDE DURUM İYİ
Lige iyi bir başlangıç yapan Hapoel Jerusalem, ligde oynadığı 10 maçta 7 galibiyet almayı başardı.  Ligde Maccabi Tel Aviv'in arkasından ikinci sırada olan İsrail ekibi, yenilgilerini Maccabi Ashdod, Maccabi Tel Aviv, Hapoel Giloa Galil'den aldı. Son lig maçında evinde Hapoel Holon'u çekişmeli geçen maçın sonunda 88-86 mağlup eden Jerusalem'de Kalin Lucas 15 sayıyla maçın en skoreri olmuştu. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:

  • Hapoel Jerusalem 71-88 Maccabi Tel Aviv
  • Hapoel Giloa Galil 72-71 Hapoel Jerusalem
  • Hapoel Jerusalem 88-86 Hapoel Holon

EUROCUP'TA SONUNCU OLDULAR
Ligde istediklerini başarabilen Hapoel Jerusalem, Avrupa'da kayıp. B grubunda 2 galibiyet - mağlubiyet ile 5. sırada olan İsrail temscilisi'nin son hafta öncesinde matematiksel olarak grubu son sırada tamamladığı kesinleşti. Son EuroCup maçında evinde Reggio Emilia'ya 66-79 mağlup olan Jerusalem, son maça formalite icabı çıkıyor.

  • Buducnost Voli 92-75 Hapoel Jerusalem
  • Bayern Münih 111-85 Hapoel Jerusalem
  • Hapoel Jerusalem 66-79 Reggio Emilia

TEHLİKELİ İKİLİ: DYSON & HOWELL
Oynanan dokuz EuroCup maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 16,1 sayı - 3,3 ribaund - 4,2 asist ortalaması ile oynayan Jerome Dyson ve maç başına 11,8 sayı - 5,7 ribaund - 1,7 asist ortalaması yakalayan Richard Howell oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR): 
Sayı: Jerome Dyson - 16,1 / Dwight Hardy - 13,6.
Ribaund: Richard Howell - 5,7 / Richard Hendrix - 7.
Asist: Jerome Dyson - 4,2 / Alex Renfroe - 5,1.
Blok: Ronald Roberts - 1,3 / Richard Hendrix - 0,8.

Geçen sene formamızı giymiş Austin Daye'yi kadrosunda bulunduran Hapoel Jerusalem'in güncel kadrosu şu şekilde: Jerome Dyson, Austin Daye, Richard Howell, Stratos Perperoglou, Yogev Ohayon, Tarance Kinsey, Alen Omic, Bar Timor, Yotam Halperin, Lior Eliyahu, Kalin Lucas, Elias-Pour, Igor Mayor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0