Maça Doğru | Galatasaray Odeabank - Muratbey Uşak Sportif

Sezona istediği gibi başlayamayan ve bir an evvel toparlanmak isteyen Galatasaray Odeabank,  Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin onuncu haftasında evinde Muratbey Uşak Sportif'i ağırlayacak. Son aldığı EuroCup galibiyetinden sonra temsilcimizin herhangi bir eksik oyuncusu bulunmazken, Muratbey Uşak Sportif'de Isaiah Miles sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

9 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

Yenilmez Armada, son lig maçında deplasmanda çekişmeli geçen maçın sonunda Tofaş'a 97-90 mağlup olmuştu. Karşılaşmada Dwight Hardy 21 sayı - 1 ribaund - 1 asist ile en skorer oyuncu olurken, Alex Renfroe karşılaşmayı 12 sayı - 1 ribaund - 7 asist ile tamamlamıştı. Sarı Kırmızılılar aldığı bu sonuç ile beşinci mağlubiyetini alırken, 4 galibiyet - 5 mağlubiyet ile ligin 8. sırasında yer alıyor.

Rakibimizi Tanıyalım: Muratbey Uşak Sportif
Geçen sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nden düşmekten son anda kurtulan Muratbey Uşak Sportif, geçen seneki başarısızlıktan sonra kadrosunu tamamen yeniledi. Ozan Bulkaz önderliğinde sezon başında kadrosuna Jordan Hamilton, Jackie Carmichael, Isaiah Miles, Ike Ofoegbu, Ian Miller, Damir Markota, Earl Calloway, Richard Solomon gibi bir çok yabancı ismi katan Anadolu ekibi, sezon başında Isaiah Miles'ı sakatlığa kurban verirken, kısa süre önce de Damir Markota ile yollarını ayırmıştı.

LİGDE SON SIRADA
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne çok kötü bir başlangıç yapan Muratbey Uşak Sportif, oynadığı 9 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. 1 galibiyet - 8 mağlubiyet ile ligin son sırasında yer alan Uşak ekibi tek galibiyetini Darüşşafaka Basketbol karşısında alırken, son lig maçında Gaziantep Basketbol'a evinde 67-75 mağlup olmuştu. Karşılaşmada Ike Ofoegbu 15 sayı - 6 ribaund - 5 asist ile yıldızlaşırken, Ian Miller karşılaşmayı 15 sayı - 4 ribaund - 3 asist ile tamamlamıştı. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Muratbey Uşak Sportif 71-89 Banvit
  • Anadolu Efes 97-84 Muratbey Uşak Sportif
  • Muratbey Uşak Sportif 67-75 Gaziantep Basketbol

TEHLİKELİ İKİLİ: HAMILTON & IKE
Oynanan dokuz lig maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 13 sayı - 8 ribaund - 3 asist ortalaması ile oynayan Jordan Hamilton ve maç başına 10,1 sayı - 4,75 ribaund - 1,62 asist ortalaması yakalayan Ike Ofoegbu oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR):
Sayı: Jordan Hamilton - 13 / Göksenin Köksal - 12. 
Ribaund: Jordan Hamilton - 6,88 / Richard Hendrix - 5,12.
Asist: Earl Calloway - 6,16 / Alex Renfroe - 6,11.
Blok: Jackie Carmichael - 1 / Richard Hendrix - 1,12.

SON KARŞILAŞMALAR
Galatasaray Odeabank, rakibiyle bugüne dek oynadığı sekiz lig maçının yedisini kazandı. Geçtiğimiz sezon oynanan iki karşılaşma da ekibimizin üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.
  • Galatasaray Odeabank 83-73 Muratbey Uşak Sportif
  • Muratbey Uşak Sportif 88-95 Galatasaray Odeabank

Kadrosunda daha önce formamızı giymiş Şafak Edge'yi bulunduran Muratbey Uşak Sportif'in tam kadrosu şu şekilde: Jordan Hamilton, Jackie Carmichael, Isaiah Miles, Ike Ofoegbu, Ian Miller, Earl Calloway, Richard Solomon, Murat Kozan, Mutlu Akpınar, Süleyman Yavaş, Şafak Edge, Tayfun Erülkü.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0