Maça Doğru | Galatasaray Odeabank - Buducnost Voli

2015-2016 sezonunda tarihi bir başarı elde ederek şampiyon olduğu Eurocup'a bir sezonluk EuroLeague arası veren Galatasaray Odeabank, EuroCup B grubu sekizinci maçında evinde Buducnost Voli Podgorica'yı ağırlayacak. Grubun üçüncü maçında Karadağ temsilcisine deplasmanda 87-78 mağlup olan takımımız, rövanş karşılaşmasında galip gelerek gruptan çıkma adına önemli bir adım atmak istiyor.

12 Aralık Salı günü saat 20.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma Tivibu Spor 3'den naklen yayınlanacak.

Yenilmez Armada, son EuroCup maçında evinde Reggio Emilia'yı 82-72 mağlup etmişti. Karşılaşmada Dwight Hardy 20 sayı ile en skorer oyuncu olurken, Richard Hendrix karşılaşmayı 18 sayı - 9 ribaund - 4 asist ile tamamlamıştı. Bu sonuçla beraber ikinci galibiyetini alan temsilcimiz, 2 galibiyet - 5 mağlubiyet ile 5. sırada yer alıyor.

Rakibimizi Tanıyalım: Buducnost Voli
Geçen sezon ABA Ligi'nde istediği başarıyı yakalayamayan Karadağ ekibi, ayrıca tarihinin en kötü Eurocup sezonunu geçirerek Avrupa arenasını galibiyetsiz kapatmıştı. Bu sezon Aleksandar Dzikic önderliğinde başarılı olmak isteyen Buducnost Voli, kadro rotasyonuna önemli takviyeler yaptı.

LİGDE LİDER
ABA Ligi'ne iyi bir başlangıç yapan Buducnost Voli, ligde oynadığı 11 maçtan 10 galibiyet çıkardı. Ligde en önemli rakiplerinden biri olan Kızıl Yıldız'ı mağlup etmeyi başaran Podgorica temsilcisii tek yenilgisini KK Igokea'dan aldı. Son lig maçında ise KK FMP Beograd'ı deplasmanda 76-93 mağlup etmeyi başaran Karadağ ekibinde Nemanja Gordic 14 sayı - 3 ribaund - 7 asist ile maçın adamı seçilirken, Nikola Ivanovic 14 sayı - 2 ribaund - 7 asist ile maçı tamamlamıştı. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:

  • MZT Skopje 71-93 Buducnost Voli
  • Buducnost Voli 86-79 Partizan 
  • KK FMP Beograd 76-93 Buducnost Voli

EUROCUP'TA KRİTİK
Lige çok iyi bir şekilde başlayan Buducnost Voli, Avrupa'da da bu başarıyı sürdürmeyi umuyor. B grubunda yedi maçta dört galibiyet almayı başaran Karadağ ekibi, 4 galibiyet - 3 mağlubiyet ile 2. sırada bulunuyor. Grubun üçüncü maçında ekibimizi mağlup etmeyi başaran Podgorica temsilcisi, son EuroCup maçında evinde Hapoel Jerusalem'i 92-75 mağlup etmeyi başarmıştı. Karşılaşmada Petar Popovic 20 sayıyla en skorer oyuncu olurken, Nikolo Ivanovic 15 sayı - 2 ribaund - 4 asist ile
maçı tamamlamıştı. Oynadığı son 3 EuroCup karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:

  • Lietkabelis 83-79 Buducnost Voli
  • Reggio Emilia 77-71 Buducnost Voli
  • Buducnost Voli 92-75 Hapoel Jerusalem

TEHLİKELİ İKİLİ: IVANOVIC & GIBSON
Oynanan yedi EuroCup maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 13.9 sayı - 2.1 ribaund - 3 asist ortalaması ile oynayan Nikola Ivanovic ve maç başına 13.6 sayı - 3 ribaund - 1.4 asist ortalaması yakalayan Kyle Gibson oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR): 
Sayı: Nikola Ivanovic - 13,9 / Scotty Hopson - 14,6.
Ribaund: Filip Barovic - 4,8 / Richard Hendrix - 7,1.
Asist: Nemanja Gordic - 4,4 / Alex Renfroe - 5,6.
Blok: Aleksa Ilic - 0,6 / Richard Hendrix - 1,2.

Buducnost VOLI'nin tam kadrosu şu şekilde: Kyle Gibson, Nemanja Gordic, Suad Sehovic, Danilo Nikolic, Zoran Nikolic, Kyle Landry, Sead Sehovic, Filip Barovic, Petar Popovic, Nikola Ivanovic, Aleksa Ilic, Bogdan Bojic, Viktor Vujisic.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0