ÖZEL HABER | Dursun Özbek'in sürekli bahsettiği 2018 Mayıs'ta ne olacak?

Galatasaray’da erken seçim kararı alan başkan Dursun Özbek bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında bir çok kez 2018 yılının Mayıs ayını işaret ederken, bu tarihe atıfta bulunmasının sebebini kısa bir cümleyle açıkladı ancak kazın ayağı pek öyle değil. Dursun Özbek’in sürekli olarak ve hatta erken seçime gitme sebebi olarak belirttiği 2018 yılının Mayıs ayı aslında Galatasaray için oldukça önemli bir tarih!

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından SPK Kanunu’na yaklaşık 5 yıl önce (30 Aralık 2012) eklenen maddeye göre 5 yıl üstüste zarar açıklayan halka açık şirketler ve ortaklıklarda oy hakkı ve yönetim kurulunda temsil edilmeye ilişkin imtiyazlar sona eriyor. Galatasaray Sportif AŞ’nin geride kalan 4 yılda zarar açıkladığı göz önüne alındığında, Sportif AŞ’nin 01.06.2017 – 31.05.2018 dönemi için kar açıklaması gerekiyor. Aksi takdirde mevzuat gereğince şirketin yönetiminde değişiklikler yaşanması söz konusu olacak. Galatasaray Sportif AŞ eğer sezon sonunda zarar açıklarsa A Grubu hisse statüsündeki imtiyazlar ortadan kalkacak ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Galatasaray Sportif AŞ’nin üst yönetimine atama hakkı ortaya çıkacak.

6/12/2012 tarihli 6362 sayılı Sermaye Piyasa Kanunu'nun ilgili maddesi şu şekilde.. 
İMTİYAZLI PAYLAR 
Madde 28/1: Ortaklıkların sermaye piyasası araçlarının ilk halka arzında mevcut tüm imtiyazların şeffaf ve anlaşılır detayda kamuya duyurulması zorunludur.

Madde 28/2: Kurulun belirlediği esaslar çerçevesinde, faaliyetlerinin makul ve zorunlu kıldığı hâller saklı kalmak kaydıyla, mevzuata uygun olarak hazırlanmış finansal tablolarına göre üst üste beş yıl dönem zararı eden halka açık ortaklıklarda, oy hakkına ve yönetim kurulunda temsil edilmeye ilişkin imtiyazlar Kurul kararı ile kalkar. Söz konusu imtiyazlı payların kamu kurum ve kuruluşlarına ait olması hâlinde bu hüküm uygulanmaz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0