Sofiane Feghouli: Kendimi uzun yıllar Galatasaray'da oynarken görüyorum

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Sofiane Feghouli, Fransız basınına verdiği röportajda önemli açıklamalar yaptı! Galatasaray'a geliş sürecinden Türkiye'deki yaşantısına kadar birçok konuda konuşan Feghouli, Galatasaray'a transfer olarak doğru bir seçim yaptığını vurguladı.

Fransız basınına bir röportaj veren Feghouli, "Galatasaray'ın çok büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Türkiye ligi gelişen ve birçok oyuncunun dikkatini çeken bir lig. 30 yaşından sonra buraya gelen birçok oyuncu var ancak Nasri, Belhanda gibi kaliteleri onaylanmış isimler. Onlar Fransa'dan iyi tanıdığım isimler. Galatasaraylı yöneticiler ile birkaç kez görüştükten sonra, benimle gerçekten ilgilendiklerini hissettim. Beni uzun zamandır hedeflemişlerdi, beni gerçekten istediler. Söz verdikten itibaren onlara karşı dürüst oldum. Görüşmelere başladık ve ortak bir zeminde buluştuk. Uzun sürdü çünkü West Ham'dan ayrılmak ve finansal bir anlaşma sağlamak zordu" dedi.  

Cezayirli oyuncu Galatasaray'da olduğundan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Sonuçta, burada çok mutluyum. Uzun süreli burada olmak istiyorum, 5 yıllık sözleşme imzaladım. Bana sunulan proje büyük çünkü şampiyonluklar kazanmak istiyoruz. Kariyerimde kupalar kazanmak istediğim zaman, buraya geldim. Ateşli tribünler önünde oynamak istiyordum. Burada, taraftarların sevgisi harika. Galatasaray'ın oyuncusu olduğunuz zaman; size saygı duyuyorlar, sizi motive ediyorlar ve sizi cesaretlendiriyorlar. Ayrıca sahada daha istekli  olmalısınız çünkü taraftarlar sizden en iyinizi vermenizi bekliyor. West Ham'dan sonra yeni bir meydan okumaya ihtiyacım vardı. Taraftarlar tarafından sevilmeye, cesaretlendirilmeye ve büyük bir kulübün parçası olmaya ihtiyaç duydum" ifadesini kullandı.  


Galatasaray'a sakat geldiğini belirten ve Trabzonspor maçında gördüğü kırmızı kartı da değerlendiren tecrübeli kanat oyuncusu, "Başlangıcımdam çok mutluyum. Sakatken geldim, bu da sezon öncesi çalışması yapmadığım anlamına geliyor. Kendime iyi baktım. Sağlık ekibi beni ayağa kaldırdı. Burada kaliteli idmanlar yapıyoruz. Eksiklerimi kapatmak için vücut geliştirme idmanları yapabildim. Geçen sezon, ufak tefek problemlerim vardı. Kendime iyi baktım ve daha sonra oynadım. Başlangıçta her şey çok iyi gitti. Ufak bir hayal kırıklığım var çünkü Trabzonspor maçında kırmızı kart gördüm ve bu da benim neredeyse 1 ay oynamamama neden oldu. Bu benim hızımı kesti çünkü maç maç daha iyi hissediyordum. Bu zamanı çalışmaya ayırdım. Geri döndüm ve birinci sıradayız. Zor olacağını biliyoruz. Çok rekabetçi bir lig, her hafta sonu zor oluyor, sonuna kadar zor olacak. Kendi bakış açıma göre, bu yeni maceradan dolayı çok mutluyum. Galatasaray'a transfer olarak doğru bir seçim yaptım" diye konuştu.

Takım arkadaşlarının kendisine çok güvendiğini vurgulayan Sofiane Feghouli, "Takım arkadaşlarım bana çok güveniyor, bu güzel. Birçok soyunma odası biliyorum ancak bizimki çok sağlıklı. İdmanlarda çok çalışan bazı alçak gönüllü oyuncular var, başarılı olmak isteyen kaliteli oyuncular var. Hepimiz bu yönde ilerliyoruz, umarım birlikte büyük işler yaparız" dedi.

Gomis ile ilgili de görüş bildiren Cezayirli futbolcu, "Gomis çok mutlu, sezona yaptığı sıcak başlangıcın ardından zirvede yer alan istatistiklerin ötesinde, kişisel olarak mutlu. Günlük hayatta olsun, kulüpte olsun ve soyunma odasına olsun takdir ediliyor. Ona güevniyoruz. İşini çok iyi yapıyor. Bafe çok profesyonel, şampiyonluklar için aç. Kupalar kazanmak istiyor. Bu, pozitif bir enerji yayıyor. Takım arkadaşım olduğu için mutluyum" ifadesini kullandı. 


Galatasaray taraftarına da değinen Feghouli, "Havaalanına adım atar atmaz Galatasaray taraftarlarınca karşılandım. Sevdiğim gibi çok ateşli, Akdenizvariydi. Yaşanası bir şey. Buna sahada karşılık vermek önemli. Daha çok isterseniz, elinizden gelenin en iyisini verirsebiz, taraftarlar her zaman size minnettar olur. Burada gerçekten çok mutluyum. Galatasaray büyük bir kulüp. Burada harika bir atmosfer var ancak diğer statlarda da öyle. Her yerde oynadım; Almanya, İngiltere, İspanya... Türkiye'deki atmosfer gibisi yok. Uzak ara Avrupa'daki en iyi atmosfer burada. Birçok stat yeni. Özellikle, İstanbul'daki büyük kulüplerde oynuyorsanız, bu heyecan verici. Taraftarlar arkanızda oluyor" dedi.   

Türkiye'nin Müslüman bir ülke olmasının kararında etkili olduğunu söyleyen Feghouli, "Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması gerçeği her zaman bir artı. "Burada seni dinin nedeniyle sorgulamayız, sana farklı bir gözle bakmayız, sakince yaşarız" Bu argüman kararımda etkili oldu ancak sportif tercihim daha etkiliydi" ifadesini kullandı.

Feghouli, devre arasında Fransa Ligi'ne transfer olacağı yönündeki iddialara da cevap veren Glatasaray'ın yıldız oyuncusu, "Fransa'yı çok uzun zaman önce terk etti. Fransa'ya dönmek asla hedefim veya arzum olmadı. Geçen sezon Fransız kulüplerinden gelen birkaç teklifi kabul etmedim çünkü aradığım bu değildi. Şu anda da benim için doğru değil. Gelecekte olur mu bilmiyorum. Açıkçası Fransa dışında kendimi iyi hissediyorum ve kendimi uzun yıllar Galatasaray'da oynarken görüyorum. Dürüstçe söylüyorum, Fransa'da oynamak kendime sorduğum bir soru değil" diyerek sözlerini tamamladı.

**Açıklamalar ajansspor.com'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0