Süper Lig: 3'lü savunmaya geçiş..


Süper Lig'in 15.haftasında Galatasaray, sahasında Akhisarspor'u konuk etti. Maçın ilk yarısını 2-0 geride kapatan Galatasaray, ikinci yarıda bir geri dönüşe imza atarak maçı 4-2 kazanmasını bildi. Galatasaray'ın golleri Fernando, Gomis, Belhanda ve Feghouli'den geldi.

Maç öncesinde Galatasaray'da Latolevici ve Tolga'nın yoklukları dikkat çekiyordu. Geçen hafta hezimetin kıyısından dönülen Beşiktaş maçı sonrası Tudor'un nasıl bir takım sahaya süreceği merak konusuydu. Hırvat çalıştırıcı sezona fırtına gibi giren düzene dönmüş gibi duruyordu maç öncesi ancak beklenilen gibi olmadı, Galatasaray son 2-3 haftada olduğu gibi 4-2-3-1 ile sahadaydı. Tudor'un üstünde bu kadar baskı varken riske girmemesi gayet doğal gibi duruyordu ancak Galatasaray bu düzende verimsizleşiyordu. İlk yarı boyunca pek bir şey üretemeyen hatlar arasında kopukluk olan bir Galatasaray izlemeye devam ettik. Mariano'nun 10.dakikada oyundan çıkması ve yerine Denayer'in girmesi ile Galatasaray hücumlarına kilit vurulmuştu bir anlamda. Galatasaray bu şekilde bir 4'lü savunma ile başarılı olamayacağı belliydi. Badou Ndiaye'nin de 20 dakika sonunda koşmamaya başlaması ile Galatasaray, geçen seneden bir bukle izletmeye başladı. Akhisar 9-10 kişi ile kapanıyor, alan bırakmıyordu. Kenar hücumları azalmıştı ve Tolga'nın yokluğunda ceza sahası ve çevresine koşu yapacak, ekstra oyuncu olmadı. Yasin bunu yapamaz, Feghouli ise fizik durumundan kaynaklı henüz yapamaz. Bu şekilde Galatasaray'ın elinde nur topu gibi yavan hücumları oluştu. 

İkinci yarıda ise Tudor agresif bir kararla Maicon-Garry değişikliğine gitti. Aslında Mariano sakatlandığında Denayer yerine Garry'i tercih etse belki oyun buralara gelmeyebilirdi çünkü Galatasaray hücumda kenar beklerinden sıfır katkı ile oynadı desek yeridir. Oyun içinde ise Fernando 3'lü savunmanın ortasında gözüküyordu. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra topla çıkabilen, çabuk Denayer 3'lünün sağına geçiş yaptı. Feghouli merkeze ve Gomis'e daha yakın, Ndiaye ise Belhanda'nın daha önünde bir poziyona geçmişti. 3-4-3 gibi dizildi, Galatasaray. Ndiaye'nin yeni rolünde baya etkin bir oyun oynadığını söyleyebiliriz. Her ne kadar forma numarası 10 olsa da Belhanda da gerçek bir 10 numaradan ziyade 8 numara oyuncusu. 3'lü savunma tercihinden sonra Galatasaray daha hareketli ve birbirine daha yakın bir oyun oynamaya başladı. Feghouli için merkeze yakın oynamaması gerek dense de Feghouli bu fizik durumuyla merkeze yakın oynaması en iyi seçenek. İlk yarı boyunca kenara hapsolmuş bir Feghouli, rakip her ikili sıkıştırma getirdiğinde top kaybı yaptı ya da topu kötü kullandı ancak merkeze daha yakın olduğunda oyun bilgisinden kaynaklı daha iyi bir oyun sergilemeyi başardı. Zaten 10 kişi kalan ve buraya temelde 1 puan için gelen Akhisar iyice çıkmamaya başladı. Gerideki 3'lüden Fernando rahatça ön tarafı destekliyebiliyordu veya Denayer 3. golde olduğu gibi son çizgiye kadar zorlayabilecek kadar rahattı. Sadece geride Serdar'ı bıraktı, emniyet sibobu olarak. Kırmızı kart sonrası Eren-Linnes değişikliği ile Yasin sol kanat bekine geçti Galatasaray 3-4-1-1 gibi dizilmeye başladı ama forvet arkasına yakın oyuncu bu kez Belhanda yerine Ndiaye idi. Galatasaray adına en doğru karar bu olacak gibi duruyor. Belhanda'nın bir adım geride, Ndiaye'nin bir adım önde oynaması bazı sorunları çözebileceğine işaret etti bu maç. Galatasaray 3 golü bulduktan sonra ise oyunu yavaşlatmaya başladı ancak kronik yan top sorunu ve Muslera'nın inanılmaz formsuzluğu bir kazaya yol açabilirdi. Son dakikalarda Feghouli'nin ayağından gelen gol ile Galatasaray güzel bir geri dönüşe imza attı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0