ZTK | Gençlerin tecrübesi..

Yenilenen statüsüyle bu sezon farklı bir formatta oynanılan Ziraat Türkiye Kupası'nın beşinci turunda Sivas Belediyespor ile karşılaşan Galatasaray, geçtiğimiz hafta ilk maçta evinde aldığı 5-1'lik mücadelenin rövanşında Sivas deplasmanında sahne aldı. Bir çok as oyuncusundan yoksun olarak Sivas deplasmanında sahaya çıkan Igor Tudor'un öğrencileri karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılmasına karşın iki maç sonunda elde ettiği 6-3'lük skorla Ziraat Türkiye Kupası'nda adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Igor Tudor beklendiği üzere Sivas Belediyespor ile oynanılan rövanş karşılaşmasında ilk maçta alınan farklı galibiyetin getirdiği rahatlıkla birlikte genç ve ligde forma şansı bulamayan oyunculara şans verdi. Zayıf rakibi karşısında sahaya Eray İşcan - Tarık Çamdal, Ahmet Çalık, Ryan Donk, Koray Günter - Selçuk İnan, Gökay Güney, Recep Gül, Emrah Başsan - Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok onbiriyle çıkan Galatasaray mücadelenin ilk dakikalarından itibaren oyun kontrolünü elinde tuttu. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş ile gole yaklaşmasına karşın sonuç bulamayan takımımız, mücadelenin 10.dakikasında Gökay'ın nefis ortasında Eren Derdiyok'un kafayla indirmesi sonucunda Sinan Gümüş'ün ayağından golü buldu. Bu golden sonra oyunda tempo düştü. 39’da ceza sahasına çalımlarla giren Tarık’ın Eren ile yapmak istediği verkaç sonuçsuz kaldı. 41’de ise Eren Derdiyok, ceza sahası sağ çaprazında kaleci ile karşı karşıya kaldı ama vuruşu auta çıktı. Ev sahibi ekip ise 43’te eşitliği yakaladı. Ozan’ın sağ kanattan ortasında arka direkte topla buluşan Samet kafayla skoru dengeledi ve ilk yarı 1-1 sonuçlandı.

İkinci yarıda ilk tehlikeli atak Galatasaray’dan geldi. 56. dakikada kullanılan kornerde Sinan Gümüş arka direkte kafayı vurdu ama top auta gitti. 64’te ise ev sahibi ekip tehlikeli geldi. Ahmet Arı’nın pasında ceza sahasına sağ çaprazdan giren Hüseyin’in şutu auta çıktı. 67’de de savunma arkasına sarkan Ahmet Arı’nın kaleci Eray İşcan’ın üzerinden yaptığı aşırtma vuruş auta çıktı. 73’te ise Tarık’ın pasıyla topla buluşan Garry Rodrigues’in ceza sahası çizgisi üzerinden vuruşu kalecide kaldı. 78’de bu kez hızlı gelişen atakta Sinan Gümüş’ün plase vuruşunu kaleci Serkan tokatladı. Mücadelenin son dakikasında kullanılan kornerde Ali Aydın’ın kafası ile golü bulan ev sahibi skoru 2-1'e getirdi. 

Genç oyuncuların forma şansı bulduğu ve doğrusunu söylemek gerekirse kendisini göstermeye çalıştığı bir mücadeleydi. Sivas Belediye karşısında Eray - Donk ve Tarık gibi geri dönüşümü olmayacak isimleri izlemek ne kadar doğru tartışılır ancak teknik direktör Igor Tudor'un özellikle Donk'u iki maçta da Fernando'nun rolünde zaman zaman savunmanın içinde dahi oynatması ve Hollandalı oyuncunun fiziğinden faydalanmak istemesi dikkat çeken detaylar arasında kaldı. Galatasaray adına maçın en iyi ismi kim diye sorarsanız, kuşkusuz Gökay Güney. Genç oyuncunun pas istasyonu olması, hareketlenmesi, oyunu dikine oynaması göze çarpıyordu. Şampiyonluk yolculuğunda rotasyonda ne kadar süre alır bilinmez ancak kupada gelecek rakiplere göre forma giymesi muhtemel isimlerin başında geliyor. İlk maçtan sonucu belirlenen eşleşmelerin rövanşında alınan skordan ziyade gençlerin neler yapabileceği önem taşıyor. Gökay bu şansı bugün iyi değerlendirenlerden oldu.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0