Altyapının efsanesi geri döndü: Ali Yavaş..

2017 senesinin sonlarında yeniden yapılanmaya giden kulübümüz imparator Fatih Terim'den sonra bir başka efsane ismimizi, Galatasaray altyapısına "altın çağlar"ını yaşatan Ali Yavaş'ı da tekrar göreve getirdi. 2002-2008 yılları arasında kulübümüzün alt yapı sorumluluğu görevini üstlenen, bu sürede Abdullah Avcı, Suat Kaya, Metin Yıldız gibi isimlerle çalışan 'Escobar' Ali Yavaş, imparatorun özel isteğiyle yeniden altyapının başına geçti ve Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak için kolları sıvadı. İmparator "yarım kalan son bir iş için" takımı yeniden topladı, Escobar Ali de takımdaki yerini aldı...

2002'de göreve başlayan Ali Yavaş ilk olarak Sabri Sarıoğlu'nu a takıma yükseltti. Sabri ile birlikte Sedat Debreli, Volkan Glatt ve İlker Erbay da A takıma yükseldiler. Dördünden de büyük hizmetler bekleniyordu; hatta bu dörtlüye "altyapının kare ası" deniyordu. Fakat Sabri haricindekiler  maalesef takımda kalıcı olamadılar. Bu dörtlü A takım seviyesinde ilk ve son kez Suat Kaya'nın jübilesi sayılan 2002-03 sezonunun son maçı Gaziantepspor maçında birlikte oynadılar, sonra dağıldılar.

Ali Yavaş'ın esas başarısı ise 2003-04 sezonuyla başladı. Galatasaray altyapısında Arda Turan, Cafercan Aksu, Mülayim Erdem, Mehmet Güven, Ferhat Öztorun, Uğur Uçar, Erkan Ferin gibi isimler zaten vardı. Ali Yavaş da Türkiye'nin dört bir yanından, bir Antalya'dan bir Akhisar'dan Aydın Yılmaz, Özgürcan Özcan, Oğuz Sabankay gibi isimleri bunlara ekledi. Kurulan efsane altyapı 3 sezon üst üste PAF Ligi şampiyonu olarak karşılığını verdi. Öyle ki dönemin efsane ismi, İtalya'yı 2006 Dünya Şampiyonu yapan antrenör Lippi bile "Galatasaray altyapısına imreniyorum." demişti. Adnan Polat da gaza gelip Lippi'yi takımın başına geçirmeye çalışmıştı.

Malesef altyapıda fırtına gibi esen bu isimler üst seviyeye çıkınca yeterince şans bulamadılar. Takır takır işleyen altyapı sistemi, o dönemde A takım seviyesinde tam bir kaos hakim olduğu için meyvelerini veremedi. Ancak şimdi daha tecrübeli bir şekilde ekip geri döndü. İmparator Fatih Terim'in önderliğinde, Ali Yavaş'ın tecrübeleriyle Galatasaray ve Türk futbolunun kazanacağı yeni yıldızları izlemek için tüm futbolseverler olarak can atmaktayız. Haydi rastgele...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0