E-Spor | Kış Mevsimi'ni pas geçip, Yaz Ligi'ne hazırlanıyoruz!

2017 yılında kurulan ancak idari anlamda ciddi organizasyon sorunları yaşayarak vasatın ötesine geçemeyen Galatasaray E-Spor takımı hatırlanacağı üzere, sezonun ikinci mevsiminde Yükselme Ligi'nde mücadele etmiş ancak ilk 3'e giremeyerek yükselme hakkını kaybetmişti.

Geçtiğimiz ay içerisinde GSYIAD ile birlikte yeni bir projeye yelken açan Galatasaray E-Spor takımında idari anlamda organizasyon değişikliği bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Kış Mevsimi öncesinde kadrosunu oluşturamayan ve ciddi bir sessizliğe bürünen Galatasaray E-Spor takımının geleceği belli oldu. Kış Mevsimi'ni pas geçecek olan takımımız Yaz Mevsimi'nde bir üst lig olan Şampiyonluk Ligi'ne katılım için mücadele verecek. Galatasaray E-Spor takımının yeni sezon ve mevsim öncesindeki bütçesi de belli oldu; 2 milyon TL.

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği Başkanı Metin Öztürk şubenin gelecek planlarına dair “Galatasaray ile espor için yaptığımız işbirliğini daha 3 hafta önce yaptığımız bir imza töreni ile duyurmuştuk. Sürdürülebilir ve başarılı bir Galatasaray Esports sistemi oluşturmak için kış yerine League of Legends yaz sezonundan başlama kararı aldık. Galatasaray Esports ile sadece League of Legends’da değil başka dijital oyunların liglerinde de yer almayı hedefliyoruz. 2018 için 1905 GSYİAD olarak espora 2 Milyon TL bütçe ayırdık ve ilerleyen dönemlerde de yatırımlarımız devam ediyor olacak.” açıklamalarında bulundu.

Yeniden yapılanma dönemindeki Galatasaray Esports’un başlıca hedefi önce yerel, ardından küresel başarı olacak. Galatasaray markasının kurucusundan aldığı ilham ile her rekabet alanında zirveyi hedefleyen ve bu motivasyon ile ülkemize spor vitrininde en hatırı sayılır başarıları yaşatan, Galatasaray Esports’un hedefleri de bu vizyon doğrultusunda belirlendi. Galatasaray Esports, ülkemizin popüler dijital rekabet alanı League of Legends’ın yaz sezonuna tüm bu hedeflerini gerçekleştirmiş şekilde güçlü bir giriş yapacak.

E-Spor branşının dinamik bir şekilde yönetilmesi ve takıma gerekli kaynakların yaratılması adına sponsorluk anlaşmalarına başlayan Galatasaray Esports, 2018 senesinde iddialı projelerle espor alanında kendini gösteriyor olacak. Türünün ilk örneği olacak, yayın merkezi haline gelecek yenilikçi bir Gaming House projesinin temellerini de atmaya başlayan Galatasaray Esports yönetimi yeni nesil Galatasaray taraftarının espor heyecanını ve ilgisini artıracak içerikler yaratmak için yatırım yapacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0