Ergin Ataman: Oktay Mahmuti'ye Fatih Terim yetkisi gerekli

Galatasaray'da beş yıl çalışan ve birçok başarıya imza atan, geçtiğimiz yaz ise takımdan ayrılarak Anadolu Efes'in yolunu tutan başarılı antrenör Ergin Ataman Vatan Gazetesi'nden Merve Toy'a açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim gelir gelmez egemenliğini ilan etti. Bunun bir örneğinin de Oktay Mahmuti 'ye sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş Güneş’le, F.Bahçe de Obradovic ile ivme yakaladı.” açıklamasını yapan Ergin hoca, Oktay Mahmuti'nin kısa sürede takıma olan etkisinin görülmeye başlandığını "Oktay Mahmuti’nin önemli bir figür olacağını düşünüyorum. Oraya yabancı ve yönetimin bu düşüncesi altında ezilecek biri gelseydi G.Saray’ı çok zor günler bekliyor olacaktı. Bizim oynadığımız maçta bile G.Saray’da mantalite olarak bir değişim gördüm. Ama tabii ki burada Oktay Hoca’nın istediklerini yapmaları lazım." sözleriyle dile getirdi.  

Futbol takımının başına geçen Fatih Terim ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Ergin Ataman, "Fatih Terim çok değerli bir antrenör. Türk sporunun en önemli isimlerinden biri. Onun için Terim’in bir takımın başında olması o takıma değer katıyor. Ama Tudor’a da haksızlık etmemek lazım. Belki derbi maçları kaybetti ama liderin sadece 1 puan gerisinde bıraktı takımı. Tudor da çok başarısız değildi." ifadelerini kullandı.

Başarı için istikrarın önemli olduğunu vurgulayan deneyimli çalıştırıcı "Terim konusunda nihayet doğru yol bulundu belki ama keşke daha önce yapılsaydı. Hep bir güvensizlik var hocalara karşı. G.Saray’ın rakiplerine baktığımız zaman istikrar görüyorusunuz. Mesela Beşiktaş örneği var ortada. Başkan Fikret Orman, Şenol Güneş’i getirdi takımın başına gayet de doğru ve iyi şeyler yapılıyor. Sonuçta Türkiye’de bir ivme aldılar. Baskebolda da F.Bahçe çok iyi bir ivme yakaldı.  Buradaki pozitif taraf; bir kere Fatih Hoca oradaki egemenliğini ilan eder, etti de zaten. Terim’in istikrar sağlayacağına eminim. Bunun bir örneğinin Oktay Hoca’ya sağlanması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0