EuroCup | Son topa kadar mücadele!

EuroCup B Grubu'nda üçüncü olarak EuroCup Top 16'ya kalma başarısı gösteren Galatasaray Odeabank, EuroCup Top 16 dördüncü maçında Gran Canaria'ya konuk oldu. Üçüncü çeyrekte bir ara 10 sayı geri düşmesine rağmen son topa kadar mücadele eden Yenilmez Armada, rakibini 76-87 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmada yeni transferlerimiz Caner Topaloğlu ve Adas Juskevicius ilk kez forma şansı bulurken, sakatlığı bulunan Göksenin Köksal karşılaşmada forma giyemedi.

Mücadeleye Alex Renfroe - Dwight Hardy - Adas Juskevicius - DaJuan Summers - Richard Hendrix beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank, hücumda takımı yönlendirme açısında Alex Renfroe ile çok başarılı olamamasının yanında Gran Canaria'nın kısalarını savunmakta zorlandı. Her şeye rağmen maça çok iyi başlayan Summers ve Juskevicius'un başarılı şutlarıyla öne geçmeyi başaran Yenilmez Armada, ilk çeyreği 21-22 önde kapattı.

İkinci çeyreğe kısa bir beş ile başlayan takımımız, çeyreğin başında ribaundlarda çok büyük sorunlar yaşadı. Kısa beşin zararlarını açık bir şekilde gören Sarı  Kırmızılılar, rakibine birçok hücum ribaundu şansı verdi ve ikinci şans sayılarını bulmalarına engel olamadı. Bunun yanında kenardan gelen oyuncularla birlikte hücumda Mehmet Yağmur önderliğinde sorunlar yaşayan Galatasaray Odeabank, her şeye rağmen Henry Walker ve Dwight Hardy'nin sahneye çıkmasıyla soyunma odasına 39-40 önde gitti.

Soyunma odasından döndüğünde hücumda ve savunmada konsantrasyonunu kaybeden temsilcimiz, üçüncü çeyreğin başında 9-0'lık bir seri yedi. Hücumda tam olarak istediğini yapamayan Yenilmez Armada, rakibine karşı iyi savunma yapamamasıyla birlikte son çeyreğe 62-57 geride girdi. Son çeyreğe tamamen formda bir şekilde başlayan takımımız, rakibine üstünlük kurmayı başardı. Dwight Hardy'nin adeta resital sunduğu son çeyrekte DaJuan Summers ve Richard Hendrix'in de katkılarıyla rakibini alt etmeyi başardı. Dwight Hardy'nin son çeyrekte tam 11 sayı atmasıyla beraber Galatasaray Odeabank, parkeden 76-87 galip ayrılmayı başardı.

Oyuncu istatistikleri: 

Dwight Hardy: 21 sayı - 2 ribaund - 4 asist.
DaJuan Summers: 12 sayı - 4 ribaund - 3asist.
Alex Renfroe: 8 sayı - 4 ribaund - 3 asist.
Jordan Taylor: 5 sayı - 3 ribaund - 3 asist.
Adas Juskevicius: 10 sayı - 1 ribaund - 4 asist.
Ege Arar: 4 sayı - 2 ribaund - 1 asist.
Richard Hendrix: 13 sayı - 13 ribaund - 2 asist.
Mehmet Yağmur: 4 sayı - 1 asist.
Henry Walker: 10 sayı - 2 ribaund.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0