Maça Doğru | Anadolu Efes - Galatasaray Odeabank

Erman Kunter ile yollarını ayırdıktan sonra eski koçu Oktay Mahmuti ile anlaşmaya varan  Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ilk yarısının son maçı olan 15. hafta mücadelesinde Anadolu Efes'e konuk olacak.

14 Ocak Pazar günü saat 19.30'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

Yenilmez Armada, son lig maçında Banvit'e 72-91 mağlup olmuştu. Karşılaşmada Emir Preldzic 15 sayı - 5 ribaund - 1 asist ile en skorer oyunculardan biri olurken, Alex Renfroe karşılaşmayı 15 sayı - 5 ribaund - 2 asist ile tamamlamıştı. Sarı Kırmızılılar aldığı bu sonuç ile 9. mağlubiyetini alırken, 5 galibiyet - 9 mağlubiyet ile ligin 10. sırasında yer alıyor.

Rakibimizi Tanıyalım: Anadolu Efes
2017/2018 sezonuna Velimir Perasovic önderliğinde başlayan Anadolu Efes, daha sonra Hırvat koçla yollarını ayırmıştı. Perasovic'in yerine Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluklar elde eden ve Türkiye'ye birçok ilki yaşatan aynı zamanda Galatasaray'ın eski koçu Ergin Atmaman ile anlaşmışlardı. Oyuncu olarak da sezona başladığı gibi durmayan Efes, son olarak eski NBA oyuncu Toney Douglas'ı kadrosuna katmıştı.

LİGDE ORTALAMA 
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 9 galibiyet almayı başaran Anadolu Efes, 9 galibiyet - 5 mağlubiyet ile 8. sırada yer alıyor. Darüşşafaka, Fenerbahçe Doğuş gibi güçlü ekipleri yenmeyi başaran Efes, Basketbol Süper Ligi'nde son haftaya girmeden matematiksel olarak Türkiye Kupası'na katılmayı garantiledi. Son olarak ise deplasmanda Gaziantep Basketbol'u 66-74 mağlup etmeyi başarmıştı. Karşılaşmada 20 sayı üreten Brock Motum maçın en skorer oyuncusu olmuştu. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Anadolu Efes 77-99 Banvit
  • Anadolu Efes 73-69 Darüşşafaka Basket
  • Gaziantep Basketbol 66-74 Anadolu Efes
EUROLEAGUE'DE SONLARDA
Geçen sezon Euroleague normal sezonu 6. bitirerek çeyrek finale çıkmayı başaran Anadolu Efes, bu sezon ise hayal kırıklığı yaşıyor. Şu ana kadar sadece 4 galibiyet almayı başarabilen Efes, 5 galibiyet - 12 mağlubiyet ile 15. sırada yer alıyor. Oynadığı son 3 Euroleague karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Anadolu Efes 69-58 Brose Basket
  • Panathinaikos 90-79 Anadolu Efes
  • Anadolu Efes 104-95 Kızılyıldız
TEHLİKELİ İKİLİ: MCCOLLUM & STIMAC
Oynanan 14 lig maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 19,5 sayı - 2,71 ribaund - 3,78 asist ortalaması ile oynayan Errick McCollum ve maç başına 14,5 sayı - 10,2 ribaund - 0,83 asist ortalaması yakalayan Vladimir Stimac oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR):
Sayı: Errick McCollum - 19,5 / Scotty Hopson 11,5.
Ribaund: Vladimir Stimac - 10,2 / Ege Arar - 5,42.
Asist: Krunoslav Simon - 4 / Alex Renfroe - 5,42.
Blok: Bryant Dunston - 1,46 / Richard Hendrix - 1,08.

SON KARŞILAŞMALAR
Basketbol Süper Ligi'nde karşılaştıkları son 10 karşılaşmada Galatasaray Odeabank sadece 3 galibiyet alabildi. Geçen sezon ise Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes ile iki kez karşı karşıya gelen Yenilmez Armada, birini kazanmayı başarmıştı. Karşılaşmaların sonuçları şu şekilde:
  • Galatasaray Odeabank 73-63 Anadolu Efes
  • Anadolu Efes 87-76 Galatasaray Odeabank
Eskiden formamızı giymiş Errick McCollum'u da kadrosunda bulunduran Anadolu Efes'in güncel kadrosu şu şekilde: Krunoslav Simon, Errick McCollum, Bryant Dunston, Brock Motum, Birkan Batuk, Zoran Dragic, Derrick Brown, Vladimir Stimac, Onuralp Bitim, Berk Demir, Muhaymin Mustafa, Toney Douglas, Birkan Batuk, Doğuş Balbay.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0