Oktay Mahmuti'li hikayeler, geleceğin takımı projesi..

Oktay Mahmuti 2010 yazında Galatasaray'a imza atarken uzun soluklu bir anlaşma ile takımın başında gelmişti. Basketboldan sorumlu yönetici ise Hakan Üstünberk'ti. İki tarafın da düşünceleri, projeleri vardı. Bir önceki sene forma skandalı ile uçurumun kıyısına gelmiş ancak Cem Akdağ'ın yeniden yola soktuğu Galatasaray basketbolunun geleceğini inşa etmek de bu projelerden biriydi.

O dönem Göksenin Köksal altyapımızın en büyük ümitlerinden birisiydi. Genç takımda harikalar yaratıyordu. Onun yanına Darüşşafaka Doğuş'tan Melih Mahmutoğlu, Tofaş'tan İlkan Karaman ve Türk Telekom'dan Sertaç Şanlı alındı. Alt yaş milli takımlarında da sıkça beraber oynayan bu gençler, geleceğe yatırım projesinin ilk ayağını oluşturmuşlardı. İlkan o sezonu Tofaş'ta geçirirken, kalan isimler ise ligde finale yürüdüğümüz 2010/11 sezonunda pek süre bulamadılar.

Ertesi sezon ekip biraz daha genişledi. Can Korkmaz ve Furkan Aldemir de bu isimlere dahil oldular. Tabi gençler tecrübe kazanmaları için kiralık gönderilmeye başlandı. Can Darüşşafaka'ya, Melih Mahmutoğlu Antalya BŞB'ye kiralandı. Sertaç ise Tofaş'ın yolunu tuttu (Sezonun ortasında yeniden takımımıza döndü). İlkan Karaman da bir sezonluğuna Pınar Karşıyaka'ya gönderildi. 2011/12 sezonunda genç çekirdekten sadece Göksenin ve Furkan kadroda kalmıştı. Bu isimler de düzenli forma şansı buldular zaten.

Oktay Mahmuti 2012 yazında Galatasaray'dan ayrılırken Can Korkmaz, Göksenin Köksal, İlkan Karaman, Furkan Aldemir ve Sertaç Şanlı kontratlı oyuncularımızdı. Melih Mahmutoğlu'nun ise sözleşmesi opsiyonluydu. Ergin Ataman göreve geldikten sonra Melih Erdemirspor'a gitti. Daha sonra İlkan Karaman kontratındaki bir açıktan yararlanıp Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. Can Korkmaz bir sezon bizde oynadıktan sonra kiralandı, sonra da Trabzonspor'a transfer oldu. Sertaç Şanlı ise bir türlü Ergin Ataman'ın gözüne giremedi ve bir kaç kiralık tecrübesinden sonra takımdan ayrıldı. Furkan'ın hikayesi de malum, hepimiz biliyoruz. Bize de gençlik projesinden sadece Göksenin Köksal kaldı. Bir de Muhammed Baygül var tabi. O da altyapımızdan Göksenin ile eş zamanlarda çıkmıştı ama sürekli kiralık gezdi ve A takımda hiç formamızı giyemedi.

İlkan Karaman dışında bu isimlerin hepsi şu an Basketbol Süper Ligi'nde süre buluyor. İlkan da Galatasaray taraftarından aldığı âhları çekiyor desek yanlış sayılmayız. Belki de o zamanlar en az beklentiyle takıma katılan Sertaç Şanlı ise şu an ligin en değerli oyuncularından biri konumunda. Hayat çok garip önümüze neler getireceği hiç bilinmiyor...

Oktay Mahmuti'nin Galatasaray günlerinden fotoğraf ararken Melih'li bir kare gözüme çarpınca o günleri hatırladım. Olası bir Can, Göksenin, Melih, İlkan, Furkan ve Sertaç'lı genç çekirdekten şu an sadece Göksenin Köksal kaldı. Acaba Oktay hoca devam etse neler olurdu, bu isimler hala bizde olur muydu ya da ne durumda olurlardı merak ediyorum...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0