STSL | Nerede kalmıştık?

Liglere verilen aranın ardından Süper Lig'de sezonun ikinci yarısı bu hafta itibariyle resmen başlıyor. İlk yarının son haftasında teknik direktör değişikliğine giden ve Fatih Terim'i göreve getiren Galatasaray, ikinci yarının ilk haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak. 22 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'da oynanacak mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek. Karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

43 MAÇTA SADECE 3 YENİLGİ
Galatasaray ile Kayserispor Süper Lig'de 43 kez karşılaştı. Takımımız bu maçların sadece üçünde mağlup oldu. (26G 14B).  Bu mücadelelerde Galatasaray rakip kaleye 92 gol gönderirken, Kayserispor’un attığı gol sayısı 32 oldu. Öte yandan takımımız, Süper Lig'de Kayserispor ile oynadığı son altı maçın ise sadece ikisini kazanabildi (2B 2M). Kayserispor'un, Galatasaray karşısında elde ettiği üç galibiyetin ikisi bu altı maçlık periyotta geldi. 

İki takım arasında Kayseri’de oynanan 21 maçta ise Galatasaray 8 galibiyet elde ederken, yalnızca 1 kez mağlup oldu. Takımımız, Kayserispor deplasmanında 28 gol atarken, kalesinde ise 17 gol gördü. Ancak Galatasaray, Süper Lig'de deplasmanda dört maçtır yeniliyor. Bu, Ekim 2015 - Nisan 2016 arasındaki 12 maçlık seriden bu yana, sarı kırmızılıların galibiyetsiz geçen en uzun deplasman serisi. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan mücadeleyi Galatasaray 4-1 kazanmıştı. Geçen sezon Kayseri'de oynanan karşılaşma ise 1-1 tamamlanmıştı. Öte yandan Fatih Terim, teknik direktör olarak Kayserispor ile Süper Lig'de karşılaştığı dört maçın tamamını, sadece bir gol yiyerek kazandı ve rakibi karşısında hiç geri düşmedi.

ÇOŞKU ÜST DÜZEYDEYDİ 
Galatasaray devre arası kamp çalışmalarını yaptığı Antalya'da, iki de hazırlık maçı yapmıştı.Bu maçların ilkinde Hagi'nin sahibi ve teknik direktörü olduğu Viitorul Constanta takımıyla oynayan Galatasaray, karşılaşmayı 2-0 kazanmıştı. İkinci hazırlık maçında ise Tuzlaspor ile karşılaşan takımımız, mücadeleden 5-0 galip ayrılmıştı. Bu iki maçın da belli kısımlarında basit hatalar yapsak da takımın çoşkulu ve agresif bir görüntü sergilediğini söylemek mümkün. Özellikle zaman zaman tek paslarla rakip kalede önemli fırsatlar yakalamıştık. Tuzlaspor maçında skor 5-0 olmasına rağmen önde basan bir takım vardı. Hafta içinde oynayan Bucaspor maçında da bu çoşkuyu, önde baskıyı görmek mümkündü. Takımımız 3-0 kazanırken, gol kaçırma rekoru kırmıştı. Kısacası, Fatih Terim Galatasaray'ını yavaş yavaş görmeye başladık. Kayserispor maçında da bunun devam etmesi dileğiyle.

KRİTİK DÖNEMEÇLERDEN İLKİ
Sezonun ilk yarısına 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik alarak başlayan Galatasaray, bu başlangıcı ligin ikinci yarısında da tekrar ederse şampiyonluk yolunda büyük bir adım atacağını söylemek mümkün. Çünkü bu süreçte rakiplerimiz birbirleriyle oynayacaklar ve dolayısıyla puan kaybedecekler. Bu bağlamda kritik bir 8 maçlık süreç bizi bekliyor. Bu 8 maça kağıt üzerinde baktığımızda en zor dönemeçler Kayseri ve Sivas deplasmanı olarak gözüküyor. Soğuk havada oynanacak olan bu maçlardan alınacak galibiyet şampiyonluk yarışında çok önemli olacak. Kısacası Galatasaray, Kayseri deplasmanında kritik bir maça çıkıyor ve kazanırsa önemli bir virajı dönmüş olacak.   

FERNANDO VE MAİCON YOK
Galatasaray'da, Kayserispor maçı öncesi önemli eksikler bulunuyor. Göztepe maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Maicon, Kayseri deplasmanında oynayamayacak. Bunun yanı sıra Göztepe maçında sakatlanan Fernando da Kayseri deplasmanında olmayacak. Teknik direktör Fatih Terim'in bu ikili yerine kimi tercih edeceği merak konusu. Ayrıca takımımızda, Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli ve Fernando Muslera da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu üç isim Kayseri deplasmanında sarı kart görürlerse gelecek hafta Osmanlıspor maçında oynayamayacaklar. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0