Süper Lig: Gol kaçırma rekoru..

Süper Lig'de sezonun 19.haftasında evinde Osmanlıspor'u ağırlayan Galatasaray, çok da iyi oynamadığı karşılaşmada sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak puanını 41'e yükseltti. Adeta gol kaçırma rekoru kıran Fatih Terim'in öğrencileri, üçüncü bölgede bir canavara dönüştüğü futbol anlayışıyla ligin en etkin hücum performanslarından birisini sergiledi. Osmanlıspor karşısında alınan 3 puanın rakamlarla analizi, maçın şifreleri ve istatistikleri birlikte inceleyelim..

1) Osmanlıspor'un maç boyunca kalemize çektiği isabetli şut sayısı. Konuk ekibin maç boyunca kalemize çektiği toplam şut sayısı ise 11 oldu.

4) Hücumda oldukça efektif bir görüntü çizen Garry Rodrigues karşılaşmanın en çok "şut pası" veren oyuncusu oldu. Maç boyunca çizgiye inen ve ceza sahasına yaptığı pas çıkartmalarıyla tehlike yaratan Rodrigues mücadele boyunca 4 kez şut pası verirken, 1 asistle maçı tamamladı. Rodrigues ayrıca çizgiye inip yaptığı 3 ortasında da 1 kez isabet buldu.

4.1) Osmanlıspor karşısında ilk 45 dakika sahada kalan Selçuk İnan mücadeleyi 4 top kapma hamlesiyle tamamlarken, ikinci yarıda kendisinin yerine giren Younes Belhanda da aynı istatistiğe ulaştı. İki merkez oyuncusunun kazandığı top sayısı ise 3 olurken, bu istatistiklerle takımda öne çıkan isim oldular.

6) Maç boyunca rakip ceza sahasına 25 orta açan Galatasaray'da en çok orta deneyen isim 6 orta ile Rumen sol bek Iasmin Latovlevici olurken, tecrübeli oyuncu bu ortalarında isabet bulamadı. 

7) Osmanlıspor'un başarılı kalecisi Zydrunas Karcemarskas dün gece kalesine gelen 9 şutun 7'sinde başarılı oldu. Litvanyalı file bekçisi özellikle altı pas içerisindeki birebir pozisyonlarda Galatasaraylı oyunculara gol şansı tanımazken, olağanüstü performansıyla dikkat çekti.

12) Galatasaray ligde evinde oynadığı son 12 iç saha maçında mağlubiyet yüzü görmedi. 2016/17 sezonundan devam eden yenilmezlik serisinde sadece 1 beraberlik aldı.

21) Bafetimbi Gomis'in sakatlığı sonrasında ilk 11'de başlayan Eren Derdiyok karşılaşma boyunca en çok ikili mücadeleye giren isimlerden birisi oldu. 21 kez rakipleriyle ikili mücadeleye giren Derdiyok bu mücadelelerin 13'ünde ayakta kalırken, ikinci yarıda oyuna dahil olan Younes Belhanda da ikinci yarıda rakipleriyle girdiği 21 ikili mücadelenin 12'sinde ayakta kalarak dikkat çekti.

23) Galatasaraylı oyuncuların karşılaşma boyunca rakip kaleye çektiği şut sayısı 23 olurken bu şutların sadece 5 tanesi ceza sahası dışındandı. 

25) Osmanlıspor karşısında gerek merkezden gerekse kanatlardan sürekli rakip kaleye hareketlenen Galatasaray takım olarak maç boyunca 25 orta açarken bu ortaların isabet oranı %36 oldu.

%61) Badou Ndiaye ve Fernando'nun forma giymediği karşılaşmada orta sahada Tolga Ciğerci - Selçuk İnan/Younes Belhanda üçlüsüyle mücadele eden Galatasaray'da takım olarak ikili mücadele kazanma oranı.

%62) Galatasaray'ın maç boyunca topa sahip olma oranı. Fatih Terim'in öğrencileri karşılaşma boyunca %85 oranında pas isabeti yaparken, rakip yarı alanda da %76 isabetli pas oranıyla oynadı.

%72) Osmanlıspor karşısında Galatasaraylı oyuncuların girdiği hava topu mücadelelerinde kazanma oranı.

%90) Sarı kart cezasının ardından takımdaki yerini alan Maicon, karşılaşma boyunca rakipleriyle girdiği 11 ikili mücadelenin 10'unda kazanan tarafta oldu. Brezilyalı oyuncu ayrıca savunmada yaptığı 7 uzaklaştırma ile savunma anlamında dikkat çekici bir performans sergiledi.

94) Osmanlıspor karşısında ilk 11'deki yerini geri kazanan Tolga Ciğerci maç boyunca 94 kez topla buluştu. Bu buluşmalarında 82 kez pas denemesinde bulunan Tolga, 74 isabetli pas ile maçın en çok isabetli pas atan oyuncusu oldu. 1 şut pası veren Tolga ayrıca rakip kaleye 2'si de ceza sahası dışından olmak üzere 2 şut atarak maçı tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0