Süper Lig | Zor oldu ama başardık!

Süper Lig'in ikinci yarısına deplasmanda Kayserispor galibiyetiyle başlayan Galatasaray, ikinci devrenin ilk iç saha mücadelesinde Osmanlıspor ile karşılaştı. Fernando Reges ve Badou Ndiaye'nin maç kadrosunda yer almadığı karşılaşmada rakibi karşısında birçok mutlak gol pozisyonundan yararlanamayan Fatih Terim'in öğrencileri her şeye rağmen rakibini seyircisi önünde 2-0 mağlup etti. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Sofiane Feghouli ve Bafetimbi Gomis attı.

Fernando'nun sakatlığının devam etmesi ve Ndiaye transfer teklifleri yüzünden kadroda olmazken, kart cezası biten Maicon ilk 11'e geri döndü. Gomis'i riske atmak istemeyen Fatih Terim, geçen haftaki gibi Younes Belhanda'yı yine yedek soyundururken, Osmanlıspor karşısında şu 11'i sürdü: Fernando Muslera - Mariano, Jason Denayer, Maicon, Iasmin Latovlevici - Selçuk İnan, Tolga Ciğerci - Yasin Öztekin, Sofiane Feghouli, Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok.

Önemli futbolcularından eksik bir şekilde Osmanlıspor karşısına çıkan Galatasaray, her şeye rağmen ilk 10 dakikada oyuna hakimiyetini koyan taraf oldu. İstediği ön alan baskısını tam olarak yapamasa da özellikle sağ kanattan birçok atak yapmayı başaran Sarı Kırmızılılar, rakibini kendi yarı sahasına kapatmayı başardı. Garry Rodrigues ile çok önemli pozisyonlar hazırlayan Fatih Terim'in öğrencileri kaleci ile karşı karşıya kalmayı başarsa da Tolga Ciğerci ve Sofiane Feghouli ile gole ulaşamadı. İlk 30 dakikada 3 net gol pozisyonundan yararlanamayan Galatasaray'da gol perdesi 37. dakikada açıldı. Tolga'nın Yasin'e muhteşem pasının ardından Yasin'in bekletmeden yaptığı ortada Eren, bir pivot forvetin en iyi yapacağı işi yaptı ve topu Feghouli'ye çok iyi indirdi. Eren'in bu muhteşem ikramını geri çevirmeyen Feghouli, tabiri caizse topu kaleye zımbaladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Jason Denayer'ın savunmada yıldızlaştığı ilk yarıda ise Osmanlıspor tehlike yaratabilecek ataklar yapsa da Galatasaray savunması rakibinin isabetli şut çekmesine izin vermedi ve takımımız soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Soyunma odasından döndüğünde ise Fatih Terim, Younes Belhanda'yı oyuna sürerken, Selçuk İnan'ı kenara aldı. İkinci yarının başında rakibinin orta sahada üstünlük kurmasına engel olamayan Galatasaray, birçok bireysel hata yaptı. Umar Aminu önce Latovlevici'den topu kaparak sağ kanattan orta açmayı başardı ama tehlikeli olamadı. Daha sonra Tolga'dan topu kapıp ceza sahasına girdi ama Denayer ve Maicon ona izin vermedi. Bu pozisyonlardan sonra silkenerek kendine gelen Sarı Kırmızılılar, bu sefer de Zydrunas Karcemarskas'a takıldı. Maçın 56. dakikasında ilk yarıda olduğu gibi Garry ile sağ kanattan çok iyi bir fırsat eline geçiren Galatasaray, ceza sahası içinde Yasin'in pozisyonu bitirememesiyle gol şansını kaçırdı. 66. dakika ise bu sefer sağ kanattan Mariano'nun nefis ortasında Yasin'in kafa vuruşunda sahnede Karcemarskas vardı. Saatler 75. dakikayı gösterdiğinde ise önce Eren Derdiyok'un uzaktan şutunu kurtaran Karcemarskas, ardından dönen topa vuran Feghouli'nin şutunu kurtardı ondan sonra da Feghouli'nin ikinci şutu düzgün vurmasına izin vermedi.  Hemen iki dakika sonra yine Feghouli - Eren ikilisiyle tehlikeli gelen Terim'in öğrencileri, Feghouli'nin muhteşem ortasında Eren ile ön direkte  çok iyi bir vuruş yapsa da Karcemarskas bir türlü gole izin vermedi. Kaçan bu pozisyonların ardından bir süredir sakat olan Bafetimbi Gomis'i sahaya süren Fatih Terim, oyuna girer girmez Gomis ile de bir pozisyon kaçırdı. 81. dakikada Gomis, önce Osmanlıspor savunma oyuncusu Numan'ı yere yatırdı ardından bir o kadar güzel olan da bir şut çıkardı ancak Karcemarskas kalesinde devleşti. Herkes Karcemarskas'ın bu muhteşem performansını konuşurken ise buna bir son diyen oyuna yeni giren Galatasaray'ın en golcü oyuncusu Gomis oldu. Dakika 80'de oyuna giren Fransız forvet, 88. dakikada Garry'nin sağ kanattan yerden ortasında ön direkte ayak koydu ve bu sefer Karcemarskas'ın topu kurtarmasına izin vermedi. Birçok kaçan pozisyondan sonra Gomis'in attığı bu gol ise maçın skorunu belirledi; 2-0.

Gol: 37' Sofiane Feghouli, 88' Bafetimbi Gomis.
Asist: 37' Eren Derdiyok, 88' Garry Rodrigues.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0