ZTK | Gol kaçırma rekoruyla çeyrek finale..

Süper Lig'de ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren ve oynadığı 2 hazırlık maçından da galibiyetle ayrılan Galatasaray, sezonun ikinci yarısı öncesinde Ziraat Türkiye Kupası'nın son 16 turunda rövanş karşılaşmasında Bucaspor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ve adeta gol kaçırma rekoru kıran Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 3-0'lık net galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Bucaspor karşısında mücadeleye Eray İşcan - Mariano, Maicon, Koray, Latovlevici - Donk, Selçuk, Belhanda - Yasin, Feghouli ve Gomis ilk onbiriyle çıkan Fatih Terim hem hazırlık etabında tam olarak faydalanamadığı ancak ideal onbirinde yer alacak olan isimlerin hazır olması amacıyla, hem de rotasyondaki oyuncularına şans tanıdı. Rakibi karşısında ilk tehlikesini 3.dakikada gerçekleştiren Galatasaray, oyunun ilk yarım saatlik bölümünde rakip kalede 5 gol fırsatı bulmasına karşın bunları değerlendiremedi ancak "Geliyorum" diye bağıran gol 33.dakikada geldi. Latovlevici'nin sol kanattan başlattığı hücumda Belhanda'nın pas istasyonu olduğu set hücumda Yasin savunmanın arkasına sarkarken, Bafetimbi Gomis bomboş durumda fileleri havalandırdı. Bu golden 11 dakika sonra Selçuk İnan önderliğinde savunmanın arkasına atılan uzun topla başlayan hücumda Sofiane Feghouli tek pasla içeriye çevirdi ve top daha yere değmeden Yasin'in düzgün vuruşuyla fark 2'e çıktı.  Bu golle birlikte turun kapısını ardına kadar açan ve maçı da kopartan takımımız ikinci yarıda da rakip kaleyi abluka altına aldı. İkinci yarıda ilk 5 dakikalık sekansa direkten dönen bir şut ve savunmadan dönen tehlikeli şut sığdıran takımımız 53.dakikada Sofiane Feghouli'nin ayağından skoru 3-0'a getirdi. 

Bucaspor karşısında 53.dakikada farkı 3'e çıkartan Galatasaray golleri kaçırmaya devam etti. İlk olarak 64'te Feghouli boş kaleye topu bırakırken savunma son anda çizgiden yetişti, 69'da kaleciden de sıyrılan Yasin Öztekin boş kaleye atamazken 75'te de karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçemedi. Bu pozisyondan 1 dakika sonra nefis bir rövaşata deneyen Eren Derdiyok kaleciye takılırken, 78'de savunmanın arkasına sarkan Gomis, 82'de de günün şanssız ismi Yasin Öztekin bir pozisyondan daha yararlanamadı. Bu pozisyonlara 88'de müsait pozisyonu değerlendiremeyen Gomis, son dakikada ise karşı karşıya pozisyonda Eren Derdiyok eklenince Galatasaray adeta gol kaçırma rekoru kırdığı karşılaşmadan 3-0 galip ayrılmak zorunda kaldı.

Fatih Terim'in öğrencileri bu sonuçla birlikte 2 maç sonunda 6-0'lık üstünlükle adını çeyrek finale yazdırırken, 19 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek olan kura çekiminde de seri başı olarak yer alacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0