Ergin Ataman: Bir yıl para almadan çalışabilirdim..

PTT Türkiye Kupası'nda turnuvayı adeta domine ederek şampiyonluğa uzanan Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman bugün katıldığı televizyon programında Galatasaray'daki günlerine dair açıklamalarda bulundu. Galatasaray'dan ayrılış biçimine üzüldüğünü belirten Ataman, kendisi hakkında çıkan 

BAŞKAN ADAYI OLABİLİRİM
İşletme mezunu, İtalyancası ve İngilizcesi ile az da İspanyolcası olan biriyim. 2026'da bir Galatasaray üyesi olarak başkanlık hayalim var elbette. Galatasaray'da başkan olmak için 10 yılı tamamlamanız gerekiyor. 10. yılı tamamladığım zaman her genel kurul üyesi gibi başkanlığa aday olabilirim. Lider özelliği olan biriyim. Profesyonel basketbol antrenörlüğünü bırakıp, başkanlığa aday olabilirim. Bunu zaman gösterecek.

AYSAL DÖNEMİNDE AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLEDİK
Anadolu Efes’in koçu olarak önceki yıllarda çalıştırdığım kulüplerle ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum ancak Galatasaray’ı beş yıl çalıştırdım ve üst üste bu kadar uzun süre Türkiye’de bir kulüpte kalan çok hoca yok. Galatasaray’ı bu beş yıl içerisinde Avrupa basketbolunun en iyi 10-12 kulübünden biri haline getirdik, Galatasaray’ı Avrupa’da bir marka yaptık ama bunu tek başıma yapmadım. Ünal Aysal’ın başkanlığı döneminde çok büyük bir vizyonla çalışmaya başladık. O "Hem futbolda, hem de basketbolda Avrupa şampiyonu olmak istiyorum" dedi. Biz de çok abartılı olmayan bir bütçeyle bunu nasıl yapabileceğimize baktık. Daha sonra Galatasaray ekonomik olarak sıkıntılı dönemler geçirdi. Arroyo parasını alamayıp gitti, iki sene sonra misliyle aldı. 

CAN TOPSAKAL BENİ İSTEMİYORDU
Sonrasında Dursun Özbek gelince Aysal dönemindeki gibi 12 milyon dolarlık bir takım değil 6 milyon dolarlık bir takım kurarsak Eurocup’ta başarılı olabileceğimize inandığımı söyledim. Daha sonra sponsorla kulüp bu parayı yarı yarıya karşıladı ve Dursun Özbek de sözünü tuttu. Ancak tek bir fark oldu, Can Topsakal’ı göreve getirdi ve sorun istemediğini söyledi. Topsakal, önceki dönemde göreve geldiğinde ilk iş olarak benim istifamı, görevden alınmamı istemişti. Can abi ile bir sorunum yok aslında, dışarıda kendisini de çok severim birlikte yemekler yedik, vakit geçirdik. Ama sanırım felsefelerimiz farklı. O, basketbolu daha küçük boyutlarda düşünen ve Galatasaray’ı 20-25 yıl önceki hâliyle hayal ediyor ama basketbol değişti. Bu anlamda ciddi fikir ayrılıklarımız vardı yoksa kişisel bir çatışmamız hiç olmadı.

Bir ara futbol takımına yönelik protestolar salona taşınmıştı. Geçen sezon bir Fenerbahçe maçı öncesi başkan Dursun Özbek beni arayıp kendisini ve beni salonda bir grubun protesto edeceğini söyledi. 10 bin kişilik salonda 300-400 kişilik bu gruba daha sonra bir tepki gösterdim, bu tepkiyi göstermemi başkan istemişti ve sonra o da teşekkür etti. Ancak daha sonra rüzgar tersine döndü. Sezonun bitmesine 2-3 hafta kala benimle uzun süreli projeleri olduğunu söyledi ama sonradan öğrendiğim kadarıyla başka hocalarla görüşmeleri olmuş. Ama benimle ayrılma kararını çok da isteyerek almadığını da biliyorum. Ücretsiz çalışacağımı söyledim çünkü ‘Ergin Ataman pahalı bir antrenör, paralı takımlarla çalışır’ şeklinde konuşuluyordu. Beni en çok kıran Can Topsakal’ın ’50 milyon euro harcattı’ açıklaması oldu. Ben tüm harcamayı kulübün başarısı için yaptım. Bence Dursun Özbek’in makamını kaybetmesindeki en büyük sebeplerden biri de basketboldaki bu düşüş oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0