Eurocup Women | Galatasaray'ın Yol Haritası...

2017-2018 sezonuna bütçe artırarak başlayan ve bu doğrultuda Allie Quigley, Gintare Petronyte, Olivia Epoupa gibi önemli oyuncuları kadrosuna katan Sarayın Sultanları, yer aldığı A Grubu'nu 6 galibiyet-8 mağlubiyet ile tamamladı ve taraftarına hayal kırıklığı yaşattı. A Grubu'nda 5. sırayı alan takımımız Eurocup Women'da oynamaya hak kazanırken, bugün çekilen kura neticesinde Sarayın Sultanları, İspanya temsilcisi Girona ile eşleşti.

İlk maçı 1 Mart'ta İstanbul'da oynayacak olan takımımız, rövanşı ise 8 Mart'ta Girona'da oynayacak. Takımımız, Girona'yı geçmesi halinde ise yarı finalde Avenida-Nadezhda eşleşmesinin galibiyle Eurocup Women finaline çıkmak için mücadele edecek.

RAKİBİMİZİ TANIYALIM: GIRONA
Geçtiğimiz sezon mücadele ettiği Eurocup'ta bir başka Türk takımı Abdullah Gül Üniversitesi'ne elenerek Avrupa defterini kapatan Girona, bu sezon yer aldığı G Grubu'nu 5 galibiyet ve 1 mağlubiyetle lider bitirirken, bir sonraki turda Olympiakos'u İspanya'daki güçlü oyunuyla saf dışı bırakmayı başardı ve İtalyan ekip Ragusa ile eşleşti. Rakibini 2 maçta da yenmeyi başaran Girona, çeyrek finalde ise Galatasaray'ın rakibi oldu. 

Kadrosunda Nuria Martinez ve Astou Traore gibi geçmişte Galatasaray forması giymiş 2 ismi de barındıran İspanyol ekibi, maç başına ürettiği 79.6 sayı ile turnuvanın bu alandaki lideri olmayı başarırken, en çok ribaund çeken 2., en çok asist üreten 2. takımı konumunda bulunuyor. Takımın Brezilyalı pivotu Nadia Colhado bu sezon Eurocup'ta 12.5 sayı, 8.2 ribaund ve 1 asist ortalamasıyla mücadele ederken 15.2 verimlilik puanıyla da takımının bu alanda öne çıkan ismi olarak göze çarpıyor. Ayrıca Nuria Martinez, Magali Mendy ve Nicole Romeo da takımın hücum performansını artıran en önemli üç kısası durumunda bulunuyor.

Bu sezon Eurocup'ta 2 eleme turuna çıkan İspanyol ekibi, evinde oynadığı 2 maçta rakiplerine ortalama 25.5 sayı fark atarken, deplasmanda oynadığı maçlarda ise Olympiakos'a 65-60 mağlup olurken, Ragusa'yı ise 78-72 mağlup edebildi. Evinde daha coşkulu ve hücumda daha rahat bir görüntü ortaya koyan Girona karşısında Ahmet Cömert'te oynayacağımız ilk maçta yakalayacağımız 10+ fark bizi nispeten rahatlatacaktır. Savunmamızı oturtamadığımız böyle bir dönemde evimizde oynayacağımız maçta rakibe -geçtiğimiz sezonda görmeye alıştığımız- baskıyı uygulamak ve onların hücum ritmini bozmak en önemli kozumuz olmalı. Ayrıca Gintare Petronyte ve Ewelina Kobryn ile pota altında mutlaka üstünlük kurmalıyız. Eşleşmede yarı finale yakın taraf olsak da tedbiri elden bırakmamak ve savunmayı sıkı tutmak şart...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0