Galatasaray'da UEFA disiplininin sonucu: 62 milyon euro!

Finansal Fair Play konusunda kendini disipline sokan Galatasaray, bu sayede para kazanmaya başladı. Cimbom, son üç yılda bonservis gelirlerinden 62 milyon euroyu kasasına koydu. 

Milliyet gazetesinin haberine göre; Sezon başı 7.5 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Badou Ndiaye’yi, ara transfer döneminde 16 milyon euro karşılığında İngiltere’nin Stoke City kulübüne gönderen Galatasaray, son yıllarda oyuncu satma konusundaki istikrarına devam ediyor. 

2012-2015 arası dönemde kulübün elden çıkardığı oyuncu sayısı ve karşılığında elde edilen gelir son derece sınırlı olan Galatasaray, bu üç yıllık dönemde bonservis geliri olarak toplamda yalnızca 6 milyon euro toplanmıştı. Fakat özellikle finansal fair play konusunda girilen sıkıntı ve bunun sonucunda gelen Avrupa’dan men cezası, Galatasaray'ın gelir-gider dengesinde dikkatli davranmasını zorunlu kıldı ve transfer politikasında gözle görülür bir değişikliğe gidilmesine yol açtı.

Son üç yılda birçok başkan ve yönetim değişmesine rağmen, Galatasaray ‘Kurumda devamlılık esastır’ ilkesi doğrultusunda hareket etti ve ortaya bütünlüklü bir transfer politikası çıktı. Cimbom, 2015-2018 arası dönemde elden çıkardığı futbolculardan kasasına bonservis bedeli olarak tam 62 milyon euro koydu. Burak Yılmaz’ın Çin’e satışıyla başlayan bu süreç, Porto’nun yolunu tutan Alex Telles, Leipzig’e giden Bruma ve son olarak Stoke City'e giden Badou Ndiaye ile kesintisiz devam etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0