STSL | Dominasyon!

Süper Lig'de şampiyonluk yürüyüşünü sürdürmek isteyen Galatasaray, ligde 23.haftanın açılışında Bursaspor'u evinde ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona dominant bir oyun ortaya koyan Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 5-0'lık skorla galip ayrılarak zirve takibini sürdürdü. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Bafetimbi Gomis (3), Garry Rodrigues ve Serdar Aziz'den gelirken, Bursaspor mücadelenin 38.dakikasında William Ekong'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Sahadan beş golle farklı galip ayrılan takımımızda Ryan Donk ve Eren Derdiyok yaşadığı sakatlıklar nedeniyle mücadeleyi tamamlayamadı.

Kasımpaşa deplasmanında aldığı 2-1'lik mağlubiyet sonrasında liderliği yeniden Başakşehir'e kaptıran Galatasaray, haftanın açılış maçında Bursaspor ile iç sahada karşılaştı. Bursaspor karşısında kadroda pek fazla değişikliğe gitmeyen ve ideal onbirini kullanan teknik direktör Fatih Terim'in sağ bek pozisyonunda Martin Linnes ısrarı devam etti. Bursaspor karşısında sahaya Fernando Muslera - Martin Linnes, Maicon, Serdar Aziz, Yuto Nagatomo - Ryan Donk, Selçuk İnan, Younes Belhanda - Sofiane Feghouli, Garry Rodrigues ve Bafetimbi Gomis onbiriyle çıkan takımımız karşılaşmanın ilk saniyesinden itibaren topa hakim, ön alanda hücum pres yapan ve rakip yarı alanda set hücumuna yerleşen bir profil çizdi. Karşılaşmanın ilk 3 dakikasında topun kontrolü tamamen Galatasaray'daydı, bu durum maçın nasıl bir hikayesinin olacağını belli etmişti.

Mücadelenin 10.dakikasında Galatasaray adına ilk şut Garry Rodrigues'ten gelirken, rakip savunma araya girerek topu uzaklaştırdı. Bu pozisyondan 1 dakika sonra ön alanda Sofiane Feghouli ile sağ kanattan hücuma çıkan Galatasaray, tecrübeli oyuncunun içeriye açtığı ortada Harun Tekin'in kontrol edemediği topu taç çizgisi üzerinde Nagatomo çeldi. Japon oyuncu topu oyunda tutarken, Belhanda sol tarafta oyunu kurdu ve Garry Rodrigues ceza sahasına girer girmez tek pasta Bafetimbi Gomis'i topla buluşturdu. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Fransız yıldız klas bir vuruşla direk dibinden topu ağlarla buluşturarak skoru 1-0'a taşıdı. Golün ardından rakip yarı sahada oyunun hakimiyetini ele alan takımımız, ön alanda hücum presi kusursuz derecede uygulamaya başladı. Younes Belhanda'nın hücum presi sonrasında William Ekong topu ayağından açınca, Faslı yıldız araya girdi ve topu kazandı. Belhanda'nın topu kazanmasıyla rakibinden kurtarması aynı saniyede olurken, Ekong'un müdahalesi sonrasında Belhanda yerde kaldı ve Bursasporlu savunma oyuncusu 'son adam' kuralıyla birlikte kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakikanın ardından oyunu rakip kaleden 30 metre uzakta kurmaya başlayan Galatasaray bir dakika içerisinde 2 kez kale direğine takıldı ancak direkler skorun artmasına engel olamadı. Mücadelenin 39.dakikasında önce Ryan Donk, ardından da Serdar Aziz ile direğe takılan takımımız, yine ön alanda uyguladığı hücum presle Bursa savunmasını hataya zorladı. Bafetimbi Gomis'in hücum pres sonrası kazandığı top Garry Rodrigues'in önünde kaldı ve Rodrigues ceza sahasına girer girmez uzak direğe temiz bir vuruş yaparak skoru 2-0'a getirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skorunu belirliyordu.

Soyunma odasına 2-0 önde giren Fatih Terim'in öğrencileri ikinci yarıya da hücumda etkin bir oyun oynayarak başladı. Karşılaşmanın 49.dakikasında Selçuk İnan ve Younes Belhanda korneri paslaşarak kullanırken, arkaya bırakılan top Martin Linnes'in önünde kaldı. Norveçli sağ bek içeriye doğru nefis ortaladı, altı pas üzerinde rakip takım kalecisi Harun Tekin'den seken top Serdar Aziz'in önünde kaldı. Serdar çaprazdan sert vurdu, topu ağlarla buluştururken skoru da 3-0'a getirdi. Bursaspor altyapısından yetişen Serdar golden sonra sevinmezken, Younes Belhanda gol sevinci sırasında takım arkadaşı Ryan Donk'u sakatladı. Hollandalı oyuncu sakatlığı sebebiyle kenara gelirken, mücadelenin 72.dakikasında bir kez daha spot ışıkları Bafetimbi Gomis'in üzerindeydi. Sağ tarafta Rodrigues'in pasına hareketlenen Belhanda çizgiye iner inmez altı pasa doğru çevirdi ve Bafetimbi Gomis en iyi yaptığı şeyi yaptı, tek vuruşta topu ağlara göndererek farkı 4'e çıkarttı. Karşılaşmanın devam eden sekansında zaman zaman oyunun temposunu düşüren Galatasaray'da mücadelenin son 20 dakikalık bölümünde Mariano rüzgarı esti. Linnes'in yerine oyuna giren Brezilyalı hücumcu bek sağ çizginin tapusunu üzerine alırken, Bursasporlu savunmacı Aziz Behich'in sık sık hücuma çıkışlarını da iyi değerlendirdi. Mariano üzerinden sağ tarafta Rodrigues - Belhanda ikilisinin de katılımıyla oyun kurmaya başlayan Galatasaray'da skoru belirleyen isim, gecenin startını veren Bafetimbi Gomis oldu. Mücadelenin uzatma dakikalarında Garry Rodrigues sağ kanattan yine çizgiye indi, içeriye çevirdi. Bilin bakalım, ne oldu? Bafetimbi Gomis bu gece için kendisinin üçüncü, Galatasaray formasıyla ilk hat-trick, Süper Lig'deki 20.golünü ve maçtaki 5.golü kaydeden isim oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0