ZTK | Şiir gibi futbol..

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalin rövanş maçında Atiker Konyaspor'u evinde ağırlayan Galatasaray rakibi karşısında baştan sona üstün oynadığı karşılaşmadan 4-1 galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Karşılaşmanın 11.dakikasında Fofana'nın golüyle geriye düşen Fatih Terim'in öğrencileri Serdar Aziz'in kafa golüyle devreye eşitlikle giderken, ikinci yarıda Bafetimbi Gomis (2) ve Garry Rodrigues'in golleriyle adını son 4 takım arasına yazdırdı.

Hafta sonu ligde zirvedeki tüm rakipleri puan kaybetmişken Sivas deplasmanında takılan ve kaybedilen 3 puanın yanı sıra oldukça etkisiz bir oyun ortaya koyan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim kupada çeyrek finalin rövanşında rotasyon görünümlü ideal ilk 11'ini sahaya sürdü. Fernando Muslera - Martin Linnes, Hakan Balta, Serdar Aziz, Yuto Nagatomo - Ryan Donk, Selçuk İnan, Younes Belhanda - Sofiane Feghouli, Sinan Gümüş ve Bafetimbi Gomis onbiriyle sahaya çıkan Galatasaray maçın ilk dakikasından itibaren oyunun kontrolünü ele aldı. Karşılaşmanın ilk 5 dakikası dolmadan Belhanda'nın ara pasında Bafetimbi Gomis'in şutu az farkla dışarıya çıkarken, oyunu tamamen rakip yarı alana yıkan Galatasaray kalesinde gördüğü ilk kontratakta geriye düştü. Konyaspor savunmadan hızlı çıkarken Martin Linnes'in darbesine rağmen yere düşmeyen Fofana yaklaşık 70 metre top sürdüğü pozisyonun sonunda ceza sahası içinde Hakan Balta'yı çalımladı ve altı pasın içinde Fernando Muslera'nın üzerine vurduğu şutunda topu filelerle buluşturdu. Santrayla birlikte rakip alanda baskıyla maça başlayan Fatih Terim'in öğrencileri, yenilen golün ardından oyunu tamamen rakip yarı alana sıkıştırdı ve eşitliği çok çabuk yakaladı. Selçuk İnan'ın kullandığı korner vuruşunda top ters kanada açılırken, Sinan Gümüş arka direğe nefis kesti ve Serdar Aziz tek ayağı üzerinde sıçradığı pozisyonda uzak direğe güzel bir kafa vuruşuyla skora eşitliği getirdi. Eşitlğin ardından oyunun kontrolü yine tamamen Galatasaray'daydı ancak karşılaşmanın hakeminin skandal kararları da bu dakikalara damgasını vurdu. Dakikalar 27'i gösterdiğide Sofiane Feghouli savunma arkasına yaptığı koşuda topla buluştu, ceza sahasında bomboş durumda bulunan Bafetimbi Gomis'e çıkartmak istedi ancak Fransız oyuncu rakibinin arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Ceza sahası çizgisi üzerinde olan faul sonrasında karşılaşmanın hakemi Selim Ay'a sarı kart gösterirken, son adam kuralını hiçe saydı. Kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan direği az farkla sıyırırken, 33.dakikada Bafetimbi Gomis ve 45.dakikada Sinan Gümüş ile yakaladığımız net fırsatlardan yararlanamadık.

İkinci yarıya 1-1'lik eşitlikle giren Galatasaray her ne kadar skor avantajını elinde bulundursa da ikinci yarıya da baskılı oyunla başladı. Bafetimbi Gomis'in hücumda bir çok oyun özelliğinden sekanslar sunduğu ikinci 45 dakikada Younes Belhanda hücumda takımı tam bir maestro gibi yönetti. Galatasaray formasıyla 2.maçına çıkan Yuto Nagatomo ise sol tarafı tam anlamıyla esir aldı ve bir çok pozisyonun hazırlanmasında başrol oynadı. Karşılaşmanın 52.dakikasında sol taraftan bindiren Japon oyuncu arka direğe kestiği ortasında Feghouli'yi düşünürken, savunmanın müdahalesiyle top Bafetimbi Gomis'in önünde kaldı ve Fransız golcü bu ikramı geri çevirmeyerek skoru 2-1'e getirdi. 59 ve 60.dakikalarda Feghouli'nin başrolde olduğu pozisyonlarda önce Sinan, ardından da Gomis rakip kaleciyi geçemedi. 5 dakika sonra Sinan'ın ortasında Feghouli arka direkte kafa vuruşunda Konyaspor kalecisi Patrick'i geçemezken, 75'te yine Sinan'ın pasında ceza sahasında top kontrolü yapan Gomis rakip kaleciye takıldı. Tur kapısını ardına kadar açan gol 88'de Belhanda'nın nefis ara pasına 60 metrelik koşu yapan Bafetimbi Gomis'ten gelirken, karşılaşmanın skorunu belirleyen gol 91.dakikada Selçuk'un buram buram kalite kokan pasında Gomis'in şutunda kaleciden dönen topu boş kaleye yuvarlayan Garry Rodrigues'ten geldi. 

Galatasaray bu sonuçla çeyrek final turunda 2-2'nin rövanşında Konyaspor'u evinde 4-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı ve Akhisar Belediyespor'un rakibi oldu. Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final serisi iki maçlı statü üzerinden oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final ilk müsabakaları 27-28 Şubat veya 1 Mart, rövanşları da 17-18-19 Nisan tarihlerinde oynanacağı açıklanmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0