Bafetimbi Gomis rekora koşuyor!

Konyaspor karşısında bir penaltı kaçırmasına rağmen beraberlik golünü kaydeden Bafetimbi Gomis şampiyonluk yolunda Galatasaray'ı zirvede taşımaya devam ederken, "Türkiye'de bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu" ünvanına bir adım daha yaklaştı. Fransız yıldız dün gece ligde 25.golünü kaydederken, rekorun bir önceki sahibi Alex de Souza ile arasındaki gol sayısını 3'e indirdi.

Galatasaray'ın dün akşam Konyaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın 20.dakikasında penaltı atışından yararlanamayan Bafetimbi Gomis yine boş geçmedi. Fransız yıldız, 69. dakikada beraberlik golünü ağlara yolladı. Sağ kanattan gelişen atakta Sinan Gümüş'ün ortasında topu kafayla ağlara gönderen Gomis takımına beraberliği sağlayan isim oldu. 25 gole ulaşan ve krallığa koşan Gomis, aynı zamanda takımının attığı son 10 golün 7'sine de imza atmayı başardı.

Uzun bir dönem Fenerbahçe forması giyen Brezilyalı ofansif orta saha Alex de Souza, sarı-lacivertli takımın formasıyla 2010-2011 sezonunda attığı 28 golle hem gol kralı unvanını aldı hem de "Türkiye'de bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu" ünvanına sahip olmuştu. Bafetimbi Gomis ligde kalan 9 haftada 3 gol atması halinde Alex'in rekoruna ortak olacak. Bir fazlasını atması halinde ise, rekorun yeni sahibi olacak.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0