Derbi Özel | Oyunu rakip alanda oynayan hücumcular..

Orta sahalarındaki farklı kurgular hücum hatlarını da etkiliyor. Galatasaray ön tarafta da 3'lü bir  kurguya yer veriyor. Solda Rodrigues, merkezde Gomis ve sağ kenarda Feghouli'nin olduğu bir düzen mevcut. Galatasaray hücumlarını genellikle sağ kenar üzerinden kurguluyor. Sıklıkla kullandığı kenar burası..

Feghouli-Linnes-Belhanda üçlüsünün oluşturduğu üçgenlerle topu kalabalıktan uzaklaştırılıp daha geniş alanlara hakim Rodrigues ve Gomis'le buluşturmak hücum setlerinden biri. Lakin bu 3'lü de Gomis'in muhteşem geçirdiği sezona rağmen Galatasaray'ın oyunu rakip alana yıkamadığı maçlarda Gomis'in etkinliği fazlasıyla düştüğünü gördük. Bu sebeple Galatasaray eğer kapanıp, kontrataklarla rakibini sıkıştırmaya çalışırsa Gomis yine yokları oynayabilir. Rodrigues performansını yukarıya çekmiş durumda ancak Rodrigues'in dar alanda etkisiz oluşu hala problem. Geniş alanlar bulamadığı her an sorun yaşayacaktır. Eğer Fenerbahçe, iyi bir alan daraltması yaparsa Rodrigues'in pek de etkili olamayacağı söyleyebiliriz. Sağ kenarda ise Fenerbahçe adına bilinmezi en çok olan futbolcu Sofiane Feghouli. Feghouli, pek çok şeyi yapabilecek isim. Oyun kurabilir, bire birde rakip geçer, 2.forvet olabilir. 

Galatasaray forvet hattının eksikleri elbette var ancak artıları da var. Öncelikle Gomis'den başlarsak Gomis, müthiş bir bitirici. Ceza sahasında istediği topları alabilirse golün her türlüsünü atabiliyor. Gomis'in Fatih Terim'in gelişinden rolü değişti bu sebeple de artık topsuz oyunda daha da etkili ve açtığı alanlara girecek Feghouli ve Rodrigues girebilirse skor yapabilirler. Buradan Rodrigues'in de rolünün değişini de ekleyebiliriz. Rodrigues, Fatih Terim'in gelişiyle kenar oyuncusundan artık kenar forvete evrilmiş durumda. Ayrıca Rodrigues'in Gomis ile de uyumu da artı yönlerinden biri. Rodrigues'in açık alandaki etkinliği Şener veya 2 hafta önce Muğdat karşısında dökülen Isla'ya karşı etkili olabilir. Feghouli'nin kenar oyunundaki etkinliği ve Gomis'in açtığı alanlara girişiyle etkili olabilir.

Fenerbahçe cephesinde ise çift forvet ikilisinin Fernandao ve Guilano olması bekleniyor. Guilano profil itibariyle oyunu rakip sahaya yıkan takımda fazlasıyla etkili olacaktır. Ceza sahası ve çevresinde Guialano bilinmezleri fazla olan biri. Eğer Fenerbahçe takımını geriye yerleştirirse Guilano'nun etkisizliği artacaktır ayrıca Guilano kenarlara fazla giderse yine etkisizleşecektir. Fernandao ise Fenerbahçe'nin oyuna daha yatkın bir isim. Fenerbahçe uzun toplarla çıkmak isterse topu indirebilecek bir isim Ayrıca Fenerbahçe kontra-atak oyunu oynayacaksa yine bu oyuna en yatkın isim. Hava toplarında da etkinliği sebebiyle Galatasaray savunmasına karşı etkili olabilir. Ön alanda yapacakları preste bu ikilinin uyumu da yine Galatasaray'ı zorlayabilir.

Her iki takımında forvet hatları bu şekilde. İki takımında forvet hatları oyunu rakip alana yıktığı zaman etkili olacak isimlerden kurulu. Bu sebeple oyunu rakip alana yıkacak olan takım skora daha yakın gibi duruyor. Eğer bu iki takım arasında bir seçim yapacak olursak benim tercihim Galatasaray hücum hattı olacaktır. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0