Dört Köşe | ''Duran toplarda son iki yılın en iyi savunması''

FCN Blog'un kendine has konsepti olan Dört Köşe'de bu hafta Tivibuspor spikeri Erkut Öztürk ile Fenerbahçe derbisini ve Muslera'nın performansını konuştuk. 

Derbide net pozisyonlar olmasına rağmen gol sesi çıkmadı. Sen Fenerbahçe-Galatasaray maçını nasıl buldun maçla ilgili görüşlerin nedir? 
Özellikle maçın ilk yarısı çok sıkıcıydı. Fatih Terim’in sahaya sürdüğü kadro kazanma mesajı verse de kulübede ofansif hamle oyuncusunun az olması sarı kırmızılıların 90 dakikalık plan yapmasına engeldi. Maçtan önce Fenerbahçe’nin mutlaka kazanması gerektiği için Mehmet Ekici ve Soldado’yu ilk 11’de beklediğimi söylemiştim. Öyle de oldu ancak benim beklentim Ekici’nin orta sahada Mehmet Topal ya da Souza’nın yerine 8 numarada oynamasıydı. Aykut Kocaman’ın iki ön liberodan vazgeçmemesi bu maçın temposunu düşürdü. 19 yıldır Kadıköy’de galip gelemeyen Galatasaray bu özlemini dindirecek pozisyonlar üretti. Son 15 dakikada iki takımın da galibiyet şansları oldu. Son vuruş ve final paslarındaki kötü tercihlerin yanı sıra iki kalecinin de hatasız oynaması maçı golsüz bitirdi.

Bu sezon performansı tartışma konusu olan Fernando Muslera, derbide gösterdiği performansla beğeni topladı. Sen Muslera'nın performansını nasıl buldun ve sence Muslera bu peformansını kalan maçlarda da devam ettirebilir mi?
Fenerbahçe’nin bu maçta Galatasaray’ın hava toplarındaki zaafiyetinden yararlanacağını düşünmüştüm. Belki de sarı kırmızılılar duran top pozisyonlarında son iki yılın en iyi savunmasını yaptı. Bu başarıyı sadece Muslera’ya bağlamamak gerek. Muslera’nın yükselen performansının birçok dinamiği var; Nagatomo’nun transferi, Linnes’in sağ bekte Mariano’yu kesmesi, Fernando’nun sakatlığı süresince savunma gücü daha yüksek olan Donk’un orta sahada oynaması, stoper ikilisinin istikrarı ve tabi ki Taffarel. Tüm bu etkenler Galatasaray’ın savunmasını daha güçlü hale getirdi. Dolayısıyla Muslera’nın gördüğü gol pozisyonları da azaldı. Bu özgüvenle de kişisel performansı arttı.

Galatasaray taraftarı Fenerbahçe maçının ardından yine Belhanda'nın performansı konusunda ikiye bölündü. Bir kısım Belhanda'yı överken, bir kısım ise eleştiriyor. Sen bu konuyla ilgili ne düşünüyorsun yani sence Belhanda'nın Fenerbahçe maçındaki performansı nasıldı?
Kadıköy’de Belhanda ve Feghouli ikilisinin aynı anda sahada olması Galatasaray adına lükstü. Bence bu ikiliden biri yedek kulübesinde hamle oyuncusu olarak durabilirdi. Hal böyleyken sadece Belhanda’nın değil Feghouli’nin performansı da tartışılabilir. Genel anlamda yapılan Belhanda eleştirisine katılıyorum. Maalesef Montpellier'in şampiyon olduğu sezon ortaya koyduğu performansı hiç tekrarlayamadı. 

Son 8 haftaya girilirken Galatasaray, Başakşehir'in 1 puan önünde lider konumunda. Galatasaray zirvedeki yerini sezon sonuna kadar koruyabilir mi?
Şampiyonluk yarışındaki dört takım arasında en zor fikstürün Galatasaray’da olduğunu düşünüyorum. Sırasıyla iç sahada oynanacak Trabzonspor, Başakşehir ve Beşiktaş maçlarından hiç puan kaybı yaşamadan çıkma ihtimali düşük görünüyor. Bence Galatasaray adına şampiyonluk resmi Beşiktaş derbisinden sonra ortaya çıkacak. Yani sarı kırmızılılar 31. haftada oynanacak bu derbiden lig lideri olarak çıkarsa kalan üç maçta sürpriz yaşamaz ve şampiyon olur. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0