Eurocup Women | Avrupa'da alacağız kupayı...

EuroCup Women yarı final turu ilk maçında Galatasaray, İspanyol temsilcisi Perfumerias Avenida ile Ahmet Cömert Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Takımımız mücadeleden 69-62 galip ayrıldı ve final için avantajı eline geçirdi.

Başkanımız Mustafa Cengiz, Ankara’daki ziyaretlerinin ardından Başkan Yardımcımız Dinç Üner, Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Cansever, Mahmut Recevik ve Prof. Dr. Nejat Güney ile Kadın Basketbol Takımımızı desteklemek için Ahmet Cömert Spor Salonu’na geldi.

Galatasaray karşılaşmaya Işıl Alben, Olivia Epoupa, Kaela Davis, Jelena Dubljevic ve Gintare Petronyte ilk beşiyle başladı. Maça iyi başlayan Sarayın Sultanları, ilk 5 dakikayı 9-7 önde geçti. Kıran kırana geçen ilk çeyrekte iki ekip birbirine üstünlük sağlayamadı ve ilk çeyrek 18-18 bitti. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyreğin son 5 dakikasında sahaya ağırlığını koyan Cimbom, skorda öne fırladı ve Jelena Dubljevic'in bulduğu basket ile soyunma odasına 36-30 önde girdi. 

İkinci yarıya Kaela Davis’in orta mesafe isabetiyle başlayan Sarayın Sultanları, üçüncü çeyrekte savunma sertliğini arttırdı ve hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla skoru 42-37'ye getirdi. Karşılıklı sayılarla devam eden çeyrekte, Galatasaray aradaki farkı korudu ve üçüncü çeyreği 53-48 önde kapattı.Dördüncü çeyreğe Jelena Dubljevic’in sayılarıyla başlayan Cimbom, skoru 57-51’e getirdi. Rakibinin geri dönüş çabalarına izin vermeyen Sarayın Sultanları, Dubljevic ve Petronyte’den gelen sayılarla üstünlüğü elinde tuttu. Son topa 69-62 önde giren Galatasaray, Kaela Davis'in şutunda isabeti bulamadı ve karşılaşmadan 69-62 galip ayrıldı. Bu skorla deplasmandaki maç öncesinde avantajı eline geçiren Sarayın Sultanları, final adına önemli bir adım attı. 

Mücadelede en skorer oyuncumuz kaydettiği 15 sayıyla Jelena Dubljevic olurken Gintare Petronyte 12, Kaela Davis 11, Işıl Alben 10 sayıyla çift hanelere çıkan isimlerimiz oldu.

Galatasaray, Perfumerias Avenida ile yarı final turu rövanş maçını 28 Mart Perşembe saat 21:30’da Pabellon Arena’da oynayacak. Takımımız bu maçı 7 sayının altında bir skorla kaybederse Eurocup Women'da finale yükselecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0