Eurocup Women | Sarayın Sultanları yarı finalde!

EuroCup Women Çeyrek Final Turu rövanş maçında Galatasaray, İspanyol temsilcisi SPAR Citylift Girona ile Pavello Fontajau Arena’da karşı karşıya geldi. Takımımız mücadeleden 72-67 galip ayrılarak EuroCup Women’da adını yarı finale yazdırdı.

Sarayın Sultanları, karşılaşmaya Işıl Alben, Olivia Epoupa, Allie Quigley,  Jelena Dubljevic, Gintare Petronyte beşiyle başladı. Galatasaray'ın karşılaşmadaki ilk sayıları Işıl Alben’in üç sayılık basketiyle geldi. Başa baş bir mücadeleye sahne olan ilk çeyrek 18-18 eşitlikle bitti. İki takımında oyun temposunu düşük tuttuğu ikinci çeyrekte, takımımız Tuğba Taşçı'nın üç sayılık basketiyle 32-30 öne geçti. Kalan bölümde ev sahibi Girona 5-0’lık seri yakaladı ve soyunma odasına 35-32 önde girdi.

İkinci yarıya kaptan Işıl Alben ve Tuğba Taşçı’dan üst üste gelen beş sayıyla giriş yapan Sarayın Sultanları, skoru 39-37'e yetirdi. 51-46 geriye düştükten sonra 6-0’lık seri yakalayan takımımız, üçüncü çeyreği 51-52 önde tamamladı. Yakaladı seriye dördüncü çeyrekte de devam eden Cimbom, Epoupa'dan bulduğu sayılarla seriyi 8-0'a çıkardı. Kıran kıran bir mücadeleye sahne olan son çeyrekte, takımımız öne Epoupa, sonrasında da Işıl’dan bulduğu sayılarla skoru 68-63’e getirdi. Son bir dakikaya 70-67 önde giren Sarayın Sultanları, kalan bölümde Jelena Dubljevic'in bulduğu orta mesafeli basket ile skoru 72-67’ye getirdi ve maçı kazanmayı başardı. İlk maçı sahasında 65-62 kaybeden Galatasaray, 5 sayılık galibiyetle adını yarı finale yazdıran taraf oldu. 

Karşılaşmada en skorer oyuncumuz kaydettiği 17 sayıyla Gintare Petronyte olurken, Allie Quigley ve  Olivia Epoupa 13, Tuğba Taşçı 11 sayıyla çift hanelere ulaşan isimlerimiz oldu.

Turnuva formatı kapsamında yarı final ve final eşleşmeleri de iki maçlı eleme usulü şeklinde oynanacak. Yarı finaldeki rakibimiz ve karşılaşmaların tarihleri önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0