Şansal Büyüka: Gölge düşürmez!

Süper Lig'de sezonun en farklı galibiyetine imza atan Galatasaray, ülke spor basınında gündemin ilk sırada yer aldı. Yayıncı kuruluşta görev yapan Şansal Büyüka mücadelenin kritini Milliyet gazetesine yaptı. Galatasaray'ın muazzam bir disiplinle oynadığını belirten Büyüka'nın maç yazısında öne çıkan kısım şu şekilde..

Karabükspor’un “mahalle takımı” görüntüsü, Galatasaray’ın farklı ve çarpıcı galibiyetine gölge düşüremez. Hele iş disiplinine asla.. Galatasaray daha ilk çeyrekte üç farklı galibiyeti yakalamasına rağmen tek futbolcunun bile kişisel bir gösteriye girdiğini, bireyselliği seçtiğini, takım disiplininden uzaklaştığını görmedik. Gomis elbette bu ciddiyetin, bu yeteneğin en büyük temsilcisi.. Karabük maçıyla birlikte Galatasaray’ın bugüne kadar en fazla gol atan yabancı oyuncusu olan Jardel’i (22) de Karabük maçında attığı gollerle geride bıraktı. Gomis’in hızla tırmanan gol sayısı Galatasaray’ı şampiyon yapar mı bilemem ama, kendisini bu sezonun gol kralı yapacağı sanki kesin gibi..

Galatasaray’da son maçlarla birlikte “tadından yenmeyen” bir baklava oluştu. Geride ve ortada Belhanda, sağ kenarda Feghouli, sol kenarda Rodrigues ve ileride uçta Gomis... Öyle hücum organizasyonları geliştiriyorlar ki, baklava gibi tadından yenmiyor ve çoğu kez de golle sonuçlanıyor. Genelde Belhanda paslarıyla başlayan ve Feghouli ya da Rodrigues asistleriyle golle buluşan ataklar bunlar. Galatasaray’ın Karabük karşısındaki hırsını anlatmak için bir duran top pozisyonunda aldığı iki sarı kartı anlatmak bile yeter. Galatasaray atışı kullanmaya çalışırken Donk ile Maicon rakipleriyle pozisyon önceliği almak için mücadele ederken aynı pozisyonda iki sarı kartı birden gördüler. Elbette kartı almak güzel değil ama Galatasaray’ın hırsını anlatmak adına anlamlı. 

Galatasaray dörtlü zirve yarışında 24. haftayı da lider olarak kapattı. Kalan 10 haftada elbette çok şey olur. Ancak ben Galatasaray’ı, şampiyonluk yolunda rakipleri Başakşehir ve Beşiktaş’ın da lider takımın hiç kaybetmediği Aslantepe’ye geleceğini düşününce, bu dörtlü grubun en şanslısı ve en güçlüsü olarak görüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0