STSL | Hedefe son 8...

Milli aranın sona ermesinin ardından lider Galatasaray, Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor'u konuk edecek. 1 Nisan Pazar günü saat 19.00'da oynanacak olan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Galatasaray'da sarı kart cezalısı Fernando dışında eksik bulunmuyor. Karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

ÜSTÜN TARAF GALATASARAY
Süper Lig'de hafta sonu iç sahada Trabzonspor'u ağırlayacak olan Galatasaray, ezeli rakibiyle daha önce bir çok turnuvada toplamda 124 kez karşılaştı. Rakibiyle bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda 56 kez sahadan galip ayrılan takımımız, 41 karşılaşmada sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 27 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Öte yandan takımımız Trabzonspor ile ligde 90. kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 39'unu kazanmayı başaran takımımız, 29'unda ise rakibine mağlup oldu. Son 10 karşılaşmada ise takımımız 5 kez galip gelirken, 5 kez de mağlup oldu. Takımımız Trabzonspor ile oynadığı son 3 karşılaşmada rakibine mağlup oldu.

Öte yandan teknik direktörümüz Fatih Terim, Galatasaray'ın başındayken Trabzonspor ile oynadığı 17 lig maçının 15'inde yenilmedi (9G 6B 2M). Ayrıca Fatih Terim ile Rıza Çalımbay, Süper Lig'de altı kez karşılaştı. İmparator bu maçların beşini kazandı (1M).

İÇ SAHADA KAYBETMİYORUZ
Bu sezon Spor Toto Süper Lig'te sahasında çıktığı 13 maçta 12 galibiyet elde ederek topladığı 37 puanla bu alanda ligin zirvesinde yer alan Galatasaray, geçen sezonu da dahil ettiğimizde sahasında 15 maçtır yenilmiyor ve sekiz maçtır kazanıyor. Cimbom en son Mart 2013 - Mart 2014 arasında bundan daha uzun bir iç saha yenilmezlik serisi elde etmiş (17 maç) ve en son aynı seri içinde iç sahada arka arkaya sekiz maç kazanabilmişti (toplam dokuz maç).

Sahasında 13 maçta 38 gol atan Galatasaray, yalnızca 8 gol yedi. Rakibimiz Trabzonspor ise bu sezon deplasmanlarda oynadığı 13 maçta toplam 19 puan topladı. Bu karşılaşmalarda 21 gol atan Trabzonspor, kalesinde ise 16 gol gördü.  

AKAN OYUNDA GOL YEMİYORUZ
Galatasaray, Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 10 karşılaşmada 7 galibiyet, 2 yenilgi alırken, bu maçlarda 25 gol attı kalesinde ise 7 gol gördü. Cimbom, yediği bu 7 golün 6'sını duran toptan yedi, bunlardan 3'ü penaltıydı. Takımımız bu süreçte akan oyunda sadece 1 gol yedi.

Galatasaray'ın ligde kalesinde gördüğü son sekiz golün yedisi ve son beş golün tamamı duran toplardan geldi. Galatasaray bu sezon ligde Karabükspor'un (20) ardından ligde duran toplardan en fazla gol yiyen ikinci takım (16).

FERNANDO CEZALI, SERDAR VE SOSO SINIRDA
Galatasaray’da bu karşılaşma öncesi Serdar Aziz ve Sofiane Feghouli sarı kart ceza sınırında bulunuyor. İki oyuncu bu mücadelede kart görmeleri halinde ligin 28. haftasındaki Gençlerbirliği mücadelesinde takımdaki yerini alamayacak. Fenerbahçe mücadelesinde sarı kart gören Fernando Reges ise cezalı duruma düştüğü için Trabzonspor mücadelesinde forma giyemeyecek. Cezasını tamamlayan Mariano teknik direktörümüz Fatih Terim’in görev vermesi halinde karşılaşmada oynayabilecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0