STSL | İnan edin şampiyon olacağız..

Spor Toto Süper Lig'te sahasında Bursaspor'u 5-0 yenerek yeniden liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, ligin 24.haftasında Kardemir Karabükspor'a konuk olacak. 3 Mart Cumartesi günü saat 19.00'da oynanacak olan karşılaşma öncesinde Galatasaray'da sakatlığı süren Denayer ve Carraso dışında eksik bulunmuyor. Mete Kalkavan'ın yöneteceği karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

DEPLASMAN FOBİSİNİ BİTİRMEK ADINA ÖNEMLİ FIRSAT
Galatasaray, Karabükspor ile Süper Lig'de toplam 19 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 11'ini kazanan takımımız, 3'ünde ise rakibine mağlup oldu. Bu sezon ligde zor günler geçiren Kardemir Karabükspor, 23 hafta sonunda topladığı 12 puanla ligin son sırasında yer alıyor. Ligin her alanda en kötü takımı konumunda olan Karabükspor, bu sezon ligin en az gol atan (16) ve en fazla gol yiyen (47) takımı. Öte yandan Galatasaray ise bu sezon ligin en fazla gol atan takımı (52). İki takımın Karabükspor'un ev sahipliğinde oynadığı son altı maçta taraflar ikişer galibiyet aldı (2B). Karabükspor deplasmanı, ligde oynadığı son 7 maçın 6'sını kaybeden Galatasaray için deplasman fobisini bitirmek adına önemli bir fırsat olacak. 

Galatasaray, ligin ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Maicon (2) ve Feghouli'nin attığı gollerle 3-2 kazanmıştı.

DURDURULAMIYOR: GARRY RODRİGUES
Geçen sezon devre arasında Yunanistan'ın Paok takımından transfer edilen Garry Rodrigues, bu sezon gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Fatih Terim'in göreve gelişiyle bambaşka bir kimliğe bürünen Rodrigues, Belhanda ile birlikte takımın en çok asist yapan oyuncusu konumunda. Sezonun ilk 15 maçında 1 gol, 3 asistle oynayan Garry Rodrigues, Fatih Terim'in göreve gelişiyle son 7 maçta 4 gol atarken, 5 de asist yaptı. Maç başına 1.4 şut çeken başarılı futbolcu, maç başına 0.9 dribbling, 0.4 de orta yapıyor. Bafetimbi Gomis ile yakaladığı uyumla rakiplerin korkulu rüyası haline gelen Rodrigues, ligin kalanında takımımızın en önemli isimlerinden biri.

EN GOLCÜ TAKIM
Bu sezon Spor Toto Süper Lig'te 52 gol atarak ligin en golcü takımı konumunda olan Galatasaray, bu gollerin 20'sini deplasmanda attı. Ayrıca takımımız, ligde rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan ikinci (597, maç başına 25,9), ceza sahası içinden en fazla gol atan (46) birinci takım. Cimbom, bu sezon rakip ceza sahalarındaki her 13 topla buluşmasında bir gol buluyor. Sezon başında transfer edilen Bafetimbi Gomis, attığı 20 golle ligin en golcü oyuncusu konumunda. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0