Belhanda ve Feghouli: Sevimli Hayalet Casper

Aytemiz Alanyaspor deplasmanında önemli bir üç puan aldık ancak 2-0'dan maçın geldiği nokta hiç iç açıcı değil. Önümüzde 4 hafta kaldı ve bu süreçte her şey bizim elimizde olacak. Bu önemli bir avantaj fakat bu takımın sezonun maçı olarak nitelendirebileceğimiz maçta 2-0'dan maçı bu noktaya getirmemeli. Sahada bazı futbolcuların olayın ciddiyetinden habersiz şekilde takılmaları da ciddi bir sorun. Son 4 hafta girmişken takıma sonuna kadar destek olmak lazım fakat takımın da olayın ciddiyetini farkına varması lazım. Kötü oyun her zaman olabilir bu aşırı istekten, hırstan da kaynaklanabilir ama sahada sevimli hayalet Casper karakterinden hallice olmak anlaşılmayacak nokta. 

Galatasaray futbol takımının bence en yetenekli, kaliteli ismi Sofiane Feghouli. Geçmişte Valencia'da yaptıklarının çeyreğini yapmadan 6 gol - 8 asist ile oynaması da belki de kalitesini göstermek için yeterli. Fakat Feghouli, son maçta hiç oyunda yok. En çok eleştirilen isim olan -ki bu maç özelinde eleştiriler az bile- Belhanda bile top kaybediyor, faul yapıyor ama bir aksiyonu var. Feghouli rezil durumda ve bu sadece Alanya deplasmanı özelinde değil, 3 maçtır aynı. Hücumdaki en yetenekli oyuncumuzun hayalet casperdan hallice olması anlaşılamaz bir durum.. Feghouli biraz iyi durumda olsa Galatasaray'ın kaybettiği deplasmanlardan en az birinde galibiyeti getirebilirdi. Kalan 4 haftada Feghouli'nin toparlanması lazım tabiki de bir anda özüne dönemez, zaten fiziği de iyi durumda değil ancak en azından sahada casper gibi dolaşmayı bırakması gerekiyor. Feghouli'nin sahada yapamayacağı şey yok. Onun biraz iyi olması, hücumda iyi olan Galatasaray'ı durdurulamaz hale getirir. 

Diğer taraftan Belhanda'ya gelecek olursak Galatasaray kariyerinin en kötü performansına imza attı. Galatasaray mevcut kadroda Belhanda'ya mahkum, bunu da birçok maçlarda gördük ama bu kadar önemli maçta yaptığı top kayıpları, yapamadıklarıyla en kötü maçını oynadı. 51 kez topla buluşup 12 pas hatası yaptı. Feghouli de Belhanda da insanı gerçekten artık Arap futbolculardan soğutan bir oyun oynuyorlar. Kendi adıma Salah gelse artık istemiyorum. Her ikisininde performansı, tavırları insanı artık bu noktaya getirdi.

Golü atan Sinan'a gelecek olursak.. Sezon başında menajerinin basına yaptırdığı transfer haberleri, Sinan'ın sahadaki isteksiz tavırları gibi durumlardan taraftarın sonradan girdiği maçlarda gole giderken bile ıslıkladığı bir isimken, bugün önce Konya sonra şu maçta galibiyeti getiren golleri atması özel bir durum. Kendi adıma bu takımdan en çok gitmesini istediğim isimdi sezon başında. Çünkü sürekli transfer haberi yaptıran bir ismin Galatasaray'da daha fazla kalmamasını istiyordum ancak Sinan, Fatih hocayla beraber şampiyonluğun kilit ismi olacak diyebiliriz. Sezon başında yaptıklarının özrünü en iyi şekilde diledi. Sinan eskiden maç içinde çok kaybolan bir isimdi ilk 11'de başlasın, sonradan girsin bu durum farketmezdi. Aslında devre arasında oynanan hazırlık maçlarında da benzer bir görüntüsü vardı. Bu bağlamda da Fatih hocayla da olmayacak görüntüsünü veriyordu. Ancak son dönemeçte bu tamamen değişti. Sonradan girdiği her maçta oyuna bir etkisinin olduğunu söylemek mümkün zaten bunu tabelada da görüyoruz. İçinden adeta bir Solskjaer çıktı. Kadıköy deplasmanında da girip iyi işler yaptı, Başakşehir maçında da iyi işler yaptı. İstenmeyen adamın şampiyonluktaki en kritik adamlardan biri haline gelmesi de ne kadar özel bir sezon geçirdiğimizin bir diğer göstergesi. 

Son olarak Mariano'ya değinmek lazım.. Başakşehir maçında çok da iyi oynamıyorken attığı gol, Alanyaspor maçında yine aynı şekilde iyi oynamıyorken hatta 2. golde büyük bir hata yapmışken Sinan'ın golünde yaptığı asist kalitesinin ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Maçı 21 pas hatası ile tamamladı Mariano. Bu çok yüksek bir rakam ve maçında en çok hatalı pas yapan ismiydi. Ancak işte form geçici klas kalıcı derler ya o misal çok da iyi olmadığı bir maçta öyle bir pas attı ki buram buram kalite kokan bir pas. İyi oynamıyorken Başakşehir maçında attığı gol, bu maçta yaptığı asist Mariano'nun kötü de oynasa ne kadar üst düzey bir sağ bek olduğunu gösteriyor. Fatih hoca geçtiğimiz haftalarda ''Linnes-Mariano önlü arkalı da oynayabilir'' yönünde bir demeci olmuştu. Feghouli ve Rodrigues'in hali ortayken Beşiktaş maçında böyle bir hamle gelir mi açıkcası bunu da merak ediyorum. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0