CEV Şampiyonlar Ligi | Final Four'dayız!

Galatasaray, CEV Şampiyonlar Ligi 6’lı Play Off Turu rövanş maçında Igor Gorgonzola Novara'ya konuk oldu. İlk maçı sahasında 3-2 kaybeden takımımız, Neslihan Demir Güler'in olağanüstü oyunuyla rakibini deplasmanda 3-1 yenerek CEV Şampiyonlar Ligi'nde Final Four'a kaldı! 

Galatasaray karşılaşmaya Aslı, Jack, Gamze, Cansu, Neslihan ve Rabadzhieva ile başlarken Gizem  libero pozisyonunda görev yaptı. Karşılaşmaya iyi başlayan Filenin Sultanları, ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. Teknik molanın ardından Novarra'nın Egonu ve Plak’ın bulduğu sayılarla engel olamayan takımımız, ikinci teknik molaya 16-15 geride girdi. Set sonuna 24-22 geride giren Cimbom, takım kaptanı Neslihan Demir'in sayılarıyla skoru 24-24'e getirse de ilk seti 26-24 kaybetti.

İkinci setle beraber karşılaşmaya ağırlığını koyan Neslihan Demir, maça damgasını vurdu. İkinci sette ilk teknik molayı 7-8 önde geçen Galatasaray, Gamze'nin servis sayılarıyla ikinci teknik molaya da 14-16 önde girdi. Neslihan Demir'in şov yaptığı sette skoru 14-23'e getiren takımımız, bu bölümde oyundan düştü ve 6-0'luk seri yedi. Bu bölümde Jack'i etkili kullanan Cimbom, tecrübeli oyuncunun bulduğu sayılarla skoru 20-25 yaptı ve ikinci seti kazandı. 

Filenin Sultanları, üçüncü sete ezici bir oyunla başladı. Rakibinin organize olmasına hiç izin vermeyen Galatasaray, ilk teknik molaya 4-8 önde girdi. Neslihan Demir'in önderliğinde iyi oyununa devam eden takımımız, ikinci teknik molaya da 9-16 önde girdi. Rakibinin geri dönmesine izin vermeyen Cimbom, seti 25-17 kazandı ve setlerde 2-1 öne geçmeyi başardı. 

Neslihan Demir gibi muhteşem bir oyuncuya sahip olan Galatasaray, kaptanın önderliğinde dördüncü sete de iyi başladı. İlk teknik molaya 5-8 önde giren Cimbom, molanın ardından Neslihan'ın bulduğu ace sayılarıyla skoru 5-13'e kadar getirdi. Oyunun kontrolünü elinde tutan Galatasaray, ikinci teknik molaya da 7-16 önde girdi. Skor üstünlüğünü hep elinde tutan Filenin Sultanları, 24-19'da hakemlerin auta çıkan topa verdikleri yanlış karara itiraz etmeleriyle karar değişti ve takımımız sayıyı kazanınca seti 25-19 maçı da 3-1’lik skorla kazandı. Bu sonuçla Galatasaray, CEV Şampiyonlar Ligi'nde Final Four'a kalan taraf oldu. 

Maç boyu olağanüstü bir oyun ortaya koyan takım kaptanımız Neslihan Demir Güler karşılaşmayı tam 38 sayıyla tamamladı. Kaptan gösterdiği performansla ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Karşılaşma tek kelimeyle özetleyecek olsak şüphesiz bu ''We have Neslihan Demir, They Don't'' olurdu. Büyüksün kaptan! 

Tarihinde ikinci kez Final Four'a kalan Galatasaray'ın, CEV Şampiyonlar Ligi'nde Final Four'daki rakibi ev sahibi takım olan CSM Volei Alba Blaj oldu. Diğer Final Four eşleşmesinde ise Vakıfbank ile Dinamo Kazan kozlarını paylaşacak. 

CEV Şampiyonlar Ligi’nde Final Four 5-6 Mayıs tarihlerinde Bükreş’te yapılacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0