E-Spor: Bu işten anlayan kişilere ihtiyacımız var!

Elektronik sporlara yatırım yapmaya League of Legends takımı kurarak başlayan Galatasaray, şimdi de Wolfteam ve Fifa için takım kurduğunu açıkladı. İlk olarak Türkiye'de ligi bulunan sayılı elektronik spor dallarından olan League of Legends'a katılan ve katıldığı ilk sezonda istediği başarıyı yakalayamayan Sarı Kırmızılılar, Şampiyonluk Ligi'nden Yükselme Ligi'ne düşmüş ve bu düşüşün ardından da teknik ekibin lige hazır bir takım kuramaması nedeniyle ara vermişti.

Dünyanın birçok yerinde gelişen ve yüksek kitlelere hitap eden elektronik sporlar Türkiye'de de gelişmeye başladı. -Elektronik sporun ülkemizdeki yerini, gelişmesini ve hangi oyunların şu an lider durumda olduğu hakkında yazdığım yazıya da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.- Birkaç elektronik spor dalının liginin kurulmasıyla başlayan gelişmeye Galatasaray olarak biz de kayıtsız kalamadık. Biraz geç de olsa bu spor dalına giriş yapan kulübümüz 2016 yılının sonlarına doğru ülkemizde en eski ve en yatırımlı elektronik spor dalı olan League of Legends'a Victorious Ace takımının haklarını satın alarak giriş yaptı. Burada istediği başarıyı sağlayamayan takımımız bir sezon ara verdi. Şu an ise yeni yönetimin gelmesiyle birlikte ülkemizde yeni kurulan bir lige sahip Wolfteam'e ve dünya çapında birçok ülkede ligi bulunan, yakın zamanda da Avrupa kulüplerinin katıldığı Fifa elektronik spor dalına giriş yaptık.

E-SPOR ARENASINA GİRMEK GÜZEL ANCAK...
Bir Galatasaray taraftarı ve elektronik sporlara merakı olan biri olarak Galatasaray Spor Kulübü'nün bu alanda girişimler yapması benim adıma çok sevindirici. Aslında bakarsak biraz geç kalındığını düşünüyorum. 2016 yılında League of Legends ile başlayan bu girişimimiz -Hem de League of Legends'a ara verdik- diğer dallara geçmek için 2 sene bekletti bizi. Gelişmekte olan elektronik sporu öngörüp girişimlerimizi daha erkenden yapmak bizim için çok daha iyi olurdu demek istiyorum çünkü yaklaşık 2-3 senedir sıkı olarak ilgilendiğim elektronik spor dalları var ancak bir yandan da elektronik sporun ülkemizde son 1 seneye kadar çok büyük bir yeri olmaması tabii ki bizi bu girişimlerden uzak tuttuğunu biliyorum. Hayatta keşke demek herkes için ufak bir ukte olurken bu durumda da keşke Galatasaray bu elektronik spor dallarına daha önce girseydi de elektronik sporların köklü kulüplerinden biri olsaydı diyorum. 

Tabii ki her şey bu arenaya girmek ile bitmiyor. İlk elektronik spor dünyasına giriş yaptığımızda kulübümüzün resmi sitesinden şu şekilde bir açıklama gelmişti: "Şu iyi bilinmelidir ki Galatasaray, köklü geçmişinde pek çok alanda örneği olduğu gibi espor’un Türkiye’deki gelişiminde de etkin bir rol üstlenecektir. Ülkemizin en büyük ve en genç taraftarına sahip olmanın verdiği dinamizm ve güçlü sponsorlarıyla bu kulvarda da farkını kısa zamanda ortaya koyacaktır." Bu açıklamayı şu anda uygulamalı halde görmek isteyenlerin başında gelirim herhalde ancak tablo bundan çok kötü durumda. Elektronik spor dünyasına bir giriş yaptık ancak her spor dalında olduğu gibi bu spor dalında da başarılı olmak için bilgili kişilere ihtiyaç duyarız. Galatasaray Elektronik Spor'unun başına bilgili ve bu alanda uzman kişilere ihtiyaç duyduk. 1907 Fenerbahçe ile aynı dönemde League of Legends arenasına giren takımımız ile rakibimizin durumu arasındaki fark ortada. Şampiyonluklar yaşayan 1907 Fenerbahçe'nin yanı sıra bizim takımımız ise Yükselme Ligi'ne düştükten sonra yönetimin bir teknik ekip ve oyuncu grubu oluşturamaması nedeniyle lige ara verdiğini açıkladı. En iyi örneği bu iki kulüp arasındaki farkta görebiliriz. İki kulüpte bu arenaya aynı anda girerken iki kulübün bulunduğu durumdaki fark bizim açımızdan maalesef içler açısı durumda. Eğer bu arenaya giriyorsak Galatasaray adına yakışır işler yapmak zorundayız. Evet, kesinlikle elektronik sporlar günümüzün çok önemli bir yerinde yer alıyor ve muhakkak bu arenaya girmek çok önemli ancak sadece girmek yetmiyor gördüğümüz gibi. Nasıl futbolda başarı için sportif direktör, teknik direktör ve antrenörlere ihtiyaç duyuyorsak elektronik sporda da başarı sağlamak için o elektronik spor dalından anlayan bir yönetici, koç ve antrenöre ihtiyacımız var

Bizim ihtiyacımız olan tam olarak elektronik sporun elektronik spordan anlayan kişilere emanet edilmesi. Nasıl Roma'da futbol Monchi ile, NBA'in önemli kulüplerinden Los Angeles Clippers'da basketbol Jerry West ile başlıyorsa bizim de bir elektronik spor beynine ihtiyacımız var. Başarı için bilgi gerek. Yeni yönetimi şu an için bunun hakkında eleştirmek çok doğru olmaz. Daha yeni girişimler yapıyorlar ancak eski yönetimdeki skandalları görünce elektronik spora girdiğimiz ilk alan olan League of Legends'da neden başarısız olduğumuzu görmek çok zor olmaz. Galatasaray eski başkanının elektronik sporun başına yeğenini geçirip, yeğenini kendi otelinde kaldırıp kulübe fatura kesmesi skandalların başında geliyor. Yeğeninin elektronik sporlardan anlamadığını görmemiz de ayrı bir ayrıntı. Yeni yönetimden beklentim kendi adamı olduğu için birini yetkilendirmek yerine elektronik spor dallarını ayrı ayrı bu alanlarda bilgili kişilere teslim etmesi, girebileceğimiz elektronik spor dalları için girişimde bulunmamız ve doğru yatırımları yapmamız. "Galatasaray, köklü geçmişinde pek çok alanda örneği olduğu gibi espor’un Türkiye’deki gelişiminde de etkin bir rol üstlenecektir." açıklamamızı umarım gerçekleştirebiliriz.

TARAFTARI DA DÜŞÜNMEK LAZIM
Her şeyin yanında taraftarı da bilgilendirmek gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray'ın İngilizce sosyal medya hesabı çok doğru ve taraftarla doğru etkileşim içinde kullanırken, Galatasaray espor sosyal medya hesaplarına gereken özen gösterilmiyor. League of Legends takımımızın aktif olduğu zamanlarda da bu problem vardı. League of Legends takımımızın ligde oynadığı maçların sonuçlarını bile zamanında paylaşmazken, taraftara hiçbir bilgi verilmiyordu. Taraftarla hiçbir etkileşimde bulunmayan Twitter hesabı, uzun süre paylaşım yapmadan duruyor ve maç sonuçlarını bazen hiç paylaşmazken bazen de maç bittikten üç veya dört saat sonra paylaşılıyordu. Şu anda da aktif olan Wolfteam takımımız Asus Wolfteam Ligi'nde ilk iki haftayı tamamladı ve dört maç sonucunda lider durumda ancak bunun hakkında çoğu taraftarımızın bir bilgisi yok. Çünkü sosyal medya hesabımızdan bununla ilgili bir paylaşım yapılmadı. Maçların sonuçları paylaşılmazken maç olup olmadığını bile paylaşım olarak göremedik.

Bunların taraftarı elektronik sporlara ısındırmak yerine soğuttuğunu söylemek yanlış olmaz kesinlikle. Elektronik spor ülkemizde yeni yeni gelişen bir platform ve bunu en iyi şekilde taraftarlarımıza sunmamız gerekiyor. Gerek maç esnasında bilgi vermek gerek maç sonuçlarını güncel olarak paylaşmak çok önemli. Çok geniş bir kitleye sahip olan Galatasaray taraftarını elektronik spora çekebiliriz hem de artık sadece bir dalda değil birçok elektronik spor dalında takımı olan Galatasaray Spor Kulübü'nün yabancı taraftarlara da en iyi şekilde sunulması gerekiyor. Elektronik sporlar çok farklı dilden konuşan insanların bir araya gelebildiği bir platform. Bir CS:GO takımının veya Fifa takımının katıldığı turnuvalarda başarı sağladıktan sonra yabancı taraftarlar tarafından ilgi görmesi çok doğal olacaktır. Onları kulübümüz ile etkileşim halinde tutacak olan ise kesinlikle sosyal medya hesabı.. Bu yüzden hem yerli hem de yabancı taraftarları elektronik spora ve kulübümüze ilgisini arttırmak için sosyal medya hesabını her şekilde güncel tutmalı ve taraftarlarımızı bilgilendirmeliyiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0