Erol Özmandıracı: E-Spor branşında hedefimiz uluslararası arena!

Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetimde basketbol şubesinin yanı sıra E-Spor branşından da sorumlu olan yönetici Erol Özmandıracı, kulübümüzün yeni branşı E-Spor şubesinde bir takım yeniliklere imza atmak üzere.. Galatasaray adını teknolojinin yeni çağında da duyurmayı hedefleyen ve geçtiğimiz günlerde yaptığımız özel röportajda "ilk 10 takım arasına girme hedefi olan" Özmandıracı, bugün kulübümüzün resmi yayın organı Galatasaray TV'de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

WOLFTEAM, FIFA VE LEAGUE OF LEGENDS
Wolfteam ligi 3 hafta önce başladı. Dün benim için çok önemliydi. Yeni kurulan Wolfteam takımımız Fenerbahçe 1907 ile 1-1 berabere kaldı. Kazanmayı çok istiyorduk. 6 maç oynadık; 4’ünü kazanırken 2 maçımız berabere bitti. Namağlup olarak yolumuza devam ediyoruz. 

Bunun yanında FIFA takımımızı da kurduk. Bazı taraftarlarımız daha fazla takım kurmamızı istiyor ama maalesef Türkiye’de fazla lig yok; biz de kurulan liglere girmek durumundayız. FIFA’da dünya ligine gireceğiz. Bugün de dünyanın en iyi 10 oyuncusu arasında yer alan ‘Testotier’ transferi yapıldı. FIFA’da en iyi oyuncuyu bulmak istedik. Takımımıza çok iyi bir oyuncu daha alacağız. Toplamda iki oyuncumuz olacak.

League of Legends’ta (LOL) da takım kuruyoruz. Onsuz olmaz. Yönetim olarak göreve geleli henüz 2-3 ay oldu. Acil olarak E-Spor’u GSYİAD’dan kulübümüze geri kazandırdık. LOL aynı zamanda pahalı ve maliyetli bir branş. Kış mevsimine şampiyonluk elde edecek bir takımla girmek istiyoruz. Bunun dışında başka takımlar da kuracağız. İki takım daha yolda. Seneye ise inşallah 10-15 takım kuracağımızı ön görüyorum.

BÜYÜK REKABET, BÜYÜK OYUNCULAR
Galatasaray’ın varlığı seyirciyi de artıracak. Seyirci olunca da bu, sponsorların dikkatini çekecek. Daha büyük rekabet olunca daha büyük oyuncular Türkiye’ye gelecek. Türkiye’de çok iyi oyuncularımız var. Bunu uluslararası arenaya çıkarmak lazım. Futbolda ve basketbolda başarılıyız, bunu bir de E-Spor’a taşımak istiyoruz. Wolfteam ve FIFA gibi ligler, ticari şirketler tarafından yönetiliyor. Kuralları onlar koyuyor, güveni onlar sağlıyor. Oynayan ise bizleriz. Takımların bir lig içinde bu oyun firmalarında ses sahibi olabilmeleri lazım. Türkiye’de daha üst seviyede olması lazım çünkü Galatasaray gibi büyük bir marka başka ülkelerde yok. Biz diğer takımlarla birlik içinde olalım ki sponsorların iştahı kabarsın. Ben buradan hem Fenerbahçe’ye hem de Beşiktaş’a sesleniyorum. En kısa zamanda bir araya gelelim ve kulüpler birliği kapsamında birlik olalım.

Wolfteam’de Avrupa hedefi belirlenmedi. Bu Türkiye için kurulan bir lig ve muhtemelen burada da kalacak. Uluslararası arenada başka takımlarla yer alacağız. Çok hızlı hareket etmeye çalışıyoruz. Taraftarlarımızdan biraz müsaade istiyoruz. Çünkü E-Spor dünyada da çok yeni bir konu..

E-SPOR BRANŞI İÇİN ALTYAPI
Galatasaray’ın birçok spor okulu var. Hedefimiz; E-Spor’da da böyle bir altyapımızın olması… Bu işi resmi branş hale getirir getirmez gençleri kurulacak altyapımıza alacağız. Böylelikle o gençler için hem fırsat kapısı açılacak hem de dünya arenasına çıkma şansları olacak. Üniversiteler de bu konuya el attı. E-Spor oyuncularına burs veren üniversiteler var. Teknolojinin gelişimi de söz konusu. Muhtemelen Türkiye’de teknolojiyi yönetenler bu çocuklar olacak. Kendi takımımızın oyuncularını da inşallah milli takımlar seviyesinde de göreceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0